Ladná Čeladná se po loňské odmlce vrací do podhůří Beskyd

Pro všechny milovníky kultury pod širým nebem mají organizátoři festivalu Ladná Čeladná dobrou zprávu. Přípravy na šestý ročník, jehož termín letos připadá na 6. a 7. srpna, jsou v plném proudu. Program z neuskutečněného loňského ročníku zůstává takřka nezměněn, a tak se návštěvníci mohou těšit mimo jiné na Vypsanou fixu, Janka Ledeckého, Vltavu či Pavla Dobeše. Novinkou v line-upu je rapové alter ego hudebníka Jiřího Buriana – Kapitán Demo. Kromě koncertů nebudou chybět ani divadelní představení pro děti, workshopy, soutěže a další doprovodný program.

„Díky zlepšující se epidemiologické situaci a rozvolňování pravidel pro pořádání kulturních akcí věříme, že Ladná Čeladná bude moci letos proběhnout. Naším cílem je připravit festival tak, ať si ho návštěvníci mohou vychutnat, a to za dodržení všech aktuálně platných opatření,“ uvedl ředitel festivalu Jindřich Vaněk. Online předprodej začne 14. června a pořadatelé apelují na včasný nákup vstupenek. „Rádi bychom návštěvníky požádali, aby využili možnost online zakoupení lístků v předprodeji a pokud možno omezili nákup přímo na místě. Tím se výrazně urychlí odbavení příchozích u vstupní brány. A samozřejmě lidé neušetří pouze čas, ale také peníze, protože ceny v předprodeji jsou zvýhodněné,“ upozornil Jindřich Vaněk. Vstupenky, které si lidé koupili na loňský ročník, zůstávají v platnosti.

Veškeré důležité informace a pokyny budou pořadatelé průběžně zveřejňovat na webových stránkách a Facebooku festivalu tak, aby návštěvníci věděli, co bude nutné doložit pro hladký vstup do areálu. V případě opakování loňského scénáře, kdy by se festival nemohl uskutečnit kvůli epidemiologickým restrikcím, organizátoři garantují automatické vrácení vstupného. „Pevně věříme, že tato situace nenastane, ale jsme připraveni i na tuto variantu,“ ubezpečil Jindřich Vaněk.

V příznivý vývoj věří rovněž starosta obce Čeladná, za jejíž podpory se akce koná. „Po loňské vynucené odmlce se těšíme na všechny návštěvníky. Jsme živí tvorové a deficit společného setkávání nás pomalu, ale jistě vháněl do ordinací a náruče psychiatrů. Festivalové veselí v centru obce jistě bude jedním ze signálů, že život nejen u nás na Čeladné se probouzí a vrací do normálu. Jediným vroucným přáním bude, když si na konto připíšeme další povedený ročník,“ řekl Pavol Lukša.

Příbuzné články