Festival různých žánrů v areálu pohádkového zámku

Bigbítová Mňága a Žďorp, polské blues v podání Kingo Glyk, Dejvické divadlo s legendárním Ucpaným systém, jamajské reggae s Anthony B Band,  world music z Maďarska, debaty a mnoho dalšího nabídne kulturní festival Hradecký slunovrat, který se bude konat od čtvrtku 24. do soboty 26. června 2021 v areálu zámku v Hradci nad Moravicí.

Festival inteligentní hudby napříč žánry, i tak se občas charakterizuje Hradecký slunovrat a to zejména proto, že zde můžete slyšet hudbu, která se nedá zcela jednoduše zaškatulkovat. Pořadatelé pravidelně představují zajímavé jednotlivce i kapely napříč žánry – od kytarového rocku přes moderní písničkářství, elektroniku i world music. A to nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Letos tomu nebude jinak.

K tomu všemu ještě můžeme připočítat Salon Mechtilde, který nabízí diskuze, přednášky, literární čtení, workshopy i programy pro děti, nebo tzv. Welcome scénu, jež pak v neplacené zóně festivalu poskytuje prostor k prezentaci dalším méně známým, avšak neméně kvalitním kapelám. Z toho všeho je umíchán velmi pohodový a inspirativní festival, o němž všechny podstatné informace najdete na https://hradeckyslunovrat.cz/. (hav, foto: facebook.com/hradeckyslunovrat)

Příbuzné články