Nejlepší čeští a slovenští spisovatelé se představí v Ostravě

Také například velmi oblíbená spisovatelka Alena Mornštajnová vystoupí v Ostravě během červencového Měsíce autorského čtení. Sérii literárních večerů pořádá také v Ostravě nakladatelství Větrné mlýny, a to v termínu od 1. 7. do 1. 8. 2021. Začínat se bude v Divadle „12“ vždy v 19 hodin a těšit se můžete na špičková jména současné české a slovenské literatury. Na webu projektu naleznete podrobný program i s medailonky jednotlivých vystupujících. Vstup na jednotlivá čtení je zdarma.

Již zmíněná Alena Mornštajnová, rodačka z Valašského Meziříčí, se například představí v úterý 6. července od 20.30 hodin. Před ní v ten samý den ještě vystoupí od 19 hodin slovensky autor Milo Janáč. Program celého Měsíce autorského čtení je velmi pestrý. Během měsíce se v Ostravě můžete potkat například s Vladimírem Mertou, Petrem Borkovcem, Janou Beňovou, Petrou Soukupovou, Janem Novákem, Markétou Pilátovou, Oldřichem Janotou, Ivanem Štrpkou, Ondřejem Štindlem, Michalem Hvoreckým, Danielem Hradeckým, Martinem Milanem Šimečkou, Klárou Vlasákovou a s mnoha dalšími, velmi často oceňovanými, spisovateli.

Měsíc autorského čtení, který je největším středoevropským literárním festivalem, vznikl v roce 2000 v Brně a v průběhu času se rozšířil i do dalších měst. V roce 2021 se bude konat v Brně, Ostravě, Bratislavě a Lvově. Festival zahrnuje dvě hlavní programové linie: jedna z nich, domácí, reprezentuje literatury pořadatelských zemí, druhá písemnictví země, která je v daném roce čestným hostem. (hav, foto: ostrava.autorskecteni.cz)

Příbuzné články