Prázdniny ve skanzenu zahájí Rožnovské slavnosti

Už 41. ročník mezinárodního folklorního festivalu Rožnovské slavnosti se bude konat od pátku 2. do neděle 4. července ve Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Těšit se můžete například na tradiční soutěž v odzemku, hudební pořad o gajdoších a zejména na spoustu vystoupení dětských a dospělých folklorních souborů, spoustu hudby a příjemnou atmosféru.

Kompletní program najdete na stránkách skanzenu. Už jen podle názvu jistě zaujme například program Hudcování pod hvězdami s cimbálovou muzikou Aldamáš či soutěž v odzemku Kdo vyskočí, ten je chlap! Rožnovské slavnosti na chvíli zavítají i na zdejší Masarykovo náměstí, které doslova roztančí soubory Beskyd a Klobučan. Připravena bude i „hravá“ přednáška na téma Šel gajdoš chudě do světa či hudební taškařice nazvaná Byl tu jeden gajdoš, aneb jak se chtěl dudák naučit pořádnému řemeslu.

Během slavností se představí mimo jiné také soubor Javorník, citerista Michal Müller, soubor Jasénka, dětský soubor Perníček, ženský sbor Hafera, soubor Ondráš a mnoho dalších. V areálu skanzenu budou připraveny také výstavy a v rámci Rožnovského parního léta bude také v tyto dny jezdit zpívající vlak. Odjezdy z Valašského Meziříčí v 9.50 a 13.10, z Rožnova pod Radhoštěm v 11.12 a 15.34, vyhrává cimbálová muzika Aldamáš.

Více na www.nmvp.cz/roznovskeslavnosti. (hav, foto: www.nmvp.cz)

Příbuzné články