V místech budoucího orchestřiště ostravského koncertního sálu vzniká nový prostor – první koncert v něm odehraje Janáčkova filharmonie Ostrava

Chcete uspořádat program v novém ostravském koncertním sále již nyní? V prostorách za Domem kultury města Ostravy, kde bude skutečně v přístavbě koncertního sálu umístěno orchestřiště, vznikl nový venkovní prostor, který nese název orchest(h)řiště. Je určen pro konání kulturních akcí nejrůznějšího typu - koncerty, autorská čtení, besedy, programy pro děti, workshopy, divadelní představení atd.

Na první program v orchest(h)řišti zve v pátek 2. 7. Janáčkova filharmonie Ostrava, která pod vedením hlavního hostujícího dirigenta Petra Popelky odehraje Honeggerovo Letní pastorale. „Orchest(h)řiště je prostor nejen pro orchestr. Podílet se na programové nabídce zatím improvizovaného koncertního sálu může skutečně kdokoliv. Koncertní sál bude také pro všechny!,“ dodává ředitel JFO Jan Žemla. Orchest(h)řiště vzniklo ve spolupráci Janáčkovy filharmonie Ostrava, Domu kultury města Ostravy a Fajne Dílny.

Hledáte prostor pro konání vaší akce? Je vám k dispozici orchest(h)řiště Koncertního sálu Ostrava. Co je orchest(h)řiště? Venkovní prostor za Domem kultury města Ostravy, jehož uspořádání pro orchestr je vhodné pro nejrůznější programy, produkce, představení. Co orchest(h)řiště poskytuje? Třicet tři dřevěných špalků na sezení, dřevěné pódium a variabilní produkční zázemí. Prostor je k dispozici zcela zdarma. Zajištění nazvučení, nasvětlení apod. je naceněno v několika úrovních, tzv. „produkčních balíčcích“, ze kterých si lze po individuální dohodě vybrat ten nejvhodnější. Proč pořádat akci právě v orchest(h)řišti? Můžete být jedni z prvních, kteří ukáží, jaký program pak může nabízet skutečný koncertní sál. Lze využít společné propagace přes sociální sítě Janáčkovy filharmonie Ostrava, Koncertního sálu Ostrava a Domu kultury města Ostravy. Vzrostlé stromy stíní a přilehlý park i amfiteátr nabízí další využití.

Máte-li zájem uspořádat vaši akci v orchest(h)řišti, kontaktuje produkci: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., zarezervujte si prostor a nadefinujte si potřebné technické zázemí (výběr z produkčních balíčků zde). Podrobné informace a aktuální programovou nabídku orchest(h)řiště naleznete na www.koncertnisal.cz a FB Koncertní sál Ostrava.

Otevírací koncert orchest(h)řiště - 2. 7. 2021 od 19.00 hodin
program: Arthur Honegger: Letní pastorale H 31
Ludwig van Beethoven: Symfonie č. 6 F dur “Pastorální” op. 68 (první tři věty)
účinkuje: Janáčkova filharmonie Ostrava
Petr Popelka – dirigent

Vstupné dobrovolné. Koncert proběhne pouze za příznivého počasí. Aktuální informace v události na FB Koncertní sál Ostrava.

Další programovou nabídku najdete na www.koncertnisal.cz.

Příbuzné články