Fest Les letos nebude, přesouvá se na září 2022

Premiérový ročník nového hudebního ostravského festivalu Fest Les, o kterém jsme před více než týdnem informovali a který sliboval vystoupení řady tuzemských legend, se letos konat nebude. Organizátoři se rozhodli přesunout festival ze 17. a 18. července letošního roku až na začátek září příštího roku, konkrétně na 2. až 4. září 2022.

Hlavní důvod shrnul ředitel festivalu Přemysl Bureš na Facebooku: „Ukázalo se, bohužel, že řada lidí prožívá tuto nelehkou dobu ovlivněnou pandemickou krizí intenzivněji a s většími obavami, než jsme předpokládali. Ta celá situace má i vliv na samotný prodej vstupenek. Po nelehkém zvažování jsme usoudili, že v této chvíli kulturní program raději o rok posuneme a zároveň také rozšíříme. Nemá totiž smysl pořádat festival bez atmosféry, kterou nevytváří pouze dobrý festivalový program a vystupující, ale především samotní návštěvníci. A z hlediska naplnění této myšlenky bude rok na propagaci, směrem k fanouškům, dostačující doba.“

I z těchto důvodů se organizátoři rozhodli zachovat stávající dramaturgickou linii festivalu, přesunout ji o rok a zpestřit celkovou festivalovou nabídku. „Věřím, že tyto kroky lidé pochopí a zůstanou nám věrní a že se za rok všichni v Ostravě sejdeme,“ uzavírá Přemysl Bureš.

Další informace budou k dispozici na sociálních sítích a zejména na stránce festvalu festles.cz

Příbuzné články