Žongléři, cirkusáci či baviči vtrhnou do Poruby

Hlavní třída v Ostravě - Porubě se od pátku 6. do neděle 8. srpna 2021 promění na centrum nového cirkusu, pouličního umění a divadla. Návštěvníci se mohou těšit na již pátý ročník oblíbené akce nazvané Cirkulum.

Na porubském Alšově náměstí najdete již nyní infostánek, kde získáte informace o celém programu, jehož velká část bude opět zdarma ve venkovním prostoru (zejména od porubského Rondlu až po Alšovo náměstí) a část bude se vstupný v cirkusovém šapitó a v nově zrekonstruovaném divadelním sále Domu kultury Poklad. Oficiální zahájení bude v pátek v 15 hodin.
Těšit se můžete třeba na brazilského baviče a kouzelníka Dana Marquese, představení ostravského spolu Cirkus trochu jinak - Konkurz, španělského komika a žongléra Hugo Miró, Italské trio 3chefs, Losers Cirque Company - The Loser(s) či místní mladou šestici Cirque Teen Academy z UmCirkum. Ale bude toho daleko více. Celý program najdete na stránkách festivalu.

Pořadatelé k festivalu mimo jiné uvádí: „Festival se koná v samém srdci Ostravy-Poruby v městské památkové zóně. Centrem tohoto jedinečného veřejného prostoru je právě Hlavní třída, krásný a prostorný bulvár, který se snažíme během festivalu proměnit na uměním tepající pěší zónu. Předlohou nám je legendární bulvár La Rambla (Barcelona), který je považován za jedno z center světového pouličního umění.

Jsme přesvědčeni, že fenomén pouličního umění je určujícím prvkem kulturní identity obyvatel a tím i vývojem společnosti jako celku, proto je většina festivalového programu volně přístupná široké veřejnosti. Cirkulum tak má za cíl pomoci oživit veřejný prostor a motivovat jeho obyvatele k aktivnímu přístupu k místům, ve kterých společně žijeme.
Dramaturgie festivalu je založena na originalitě, interakci s publikem a pestrosti a je zároveň koncipována tak, aby si na své přišli diváci všech věkových kategorií.“ (hav, foto: cirkulum.cz)

Příbuzné články