Předávání regionálních Cen Jantar i s Nohavicou či Kozubem

Také populární písničkář Jaromír Nohavica či oblíbené duo Jiří Krhut/Štěpán Kozub potvrdili svou účast na čtvrtém ročníku udílení moravskoslezských kulturních Cen Jantar. Galavečer, během něhož se představí řada zajímavých místních umělců, se uskuteční poslední srpnový den, tedy v úterý 31. 8. 2021, v ostravské aule Gong. Začínat se bude v 18 hodin.

Ceny se budou udělovat v šesti hudebních kategoriích a také za literaturu a výtvarné umění. Další dvě osobnosti budou oceněny za celoživotní přínos a novinkou bude ocenění divadel za online přenosy v období pandemie.

Z loňských vítězů se můžou návštěvníci těšit na vystoupení sopranistky Kateřiny Kněžíkové, která zvítězila v kategorii opera/ženy, tak na písničkáře Tomáš Kočka, která si odnesl sošku v kategorii Interpret roku. Vystoupí také kapela Kofe-in s písní Bouře, která loni získala titul Píseň roku. Seznam vystupujících doplňují například první dáma ostravského muzikálu Hana Fialová, operní pěvkyně Simona Mrázová či Koncertní sbor Permoník, který některé z vystupujících doprovodí. I letos bude na pódiu přítomen dvacetičlenný orchestr pod vedením dirigenta Jakuba Žídka.

Mezi nominovanými se objevují výrazní umělci, jakými jsou například Jiří Surůvka, Nikol Bóková, Jaromír Nohavica, Vladivojna La Chia nebo třeba duo Tara Fuki. Kompletní přehled nominovaných v jednotlivých kategoriích a další informace, včetně možnosti zakoupení vstupenky na galavečer, najdete na cenyjantar.cz. (hav)

Příbuzné články