Letní kino na přímo na ostravském Masarykově náměstí

Tradiční Filmové léto s Kinematografem bratří Čadíků je opět tady. Od úterý 24. do pátku 27. srpna 2021 si tak budou moci Ostravané užít atmosféru letního kina přímo na Masarykově náměstí. Promítání bude začínat vždy ve 20 hodin a na programu bude Českým lvem oceněné Mlsné medvědí příběhy, francouzská komedii Co jsme komu zase udělali nebo komedie pro celou rodinu Dolittle. Filmovou šňůru pak zakončí český film Šarlatán.

Představme si v krátkosti jednotlivé snímky. V úterý potěší malé děti i dospělé Mlsné medvědí příběhy. V animovaném povídkovém filmu uvidíte, jak se zábavní chlupáči seznámili, jak spolu vaří nebo ochutnávají lanýže, jak v létě slaví Vánoce, které každou zimu prospí, i jak se usmiřuje medvědí hádka. Dokonce je čeká obrovská hostina, kam dorazí medvědi z celého světa. Příběhy plné vtipu, dobrodružství a ponaučení ocení nejmenší diváci i jejich starší sourozenci a rodiče.

Ve středu bude filmové plátno patřit komedii Co jsme komu zase udělali. Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii.

Dobrodružná komedie Dolittle bude na programu ve čtvrtek. Ta bude pojednávat o stárnoucím doktorovi, který se vydává na dobrodružnou výpravu. Chybět nebude ani drzý kluk a smačka zvířat.

Závěr promítání na Masarykově náměstí bude v pátek patřit výbornému českému filmu Šarlatán, strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života.

Podrobnosti o jednotlivých filmech můžete najít také kupříkladu na www.csfd.cz.

Kinematograf bratří Čadíků je společností s pětadvacetiletou historií, která má vybudovanou pozici oblíbeného a široce vyhledávaného kulturně-filmového charitativního projektu. Hlavní náplní činnosti společnosti je projekt Filmové léto, v jehož rámci se v letních měsících rozjíždějí do desítek měst v České i Slovenské republice projekční vozy vybavené projektory, které zde po několik dnů promítány především české filmy. Místem konání jednotlivých projekcí jsou tyto letní filmové projekty Kinematografu zcela charakteristické – jedná se především o veřejná prostranství (náměstí, nádvoří, louky), kde projekce probíhají pod širým nebem. (hav, foto z filmu Šarlatán: csfd.cz)

Příbuzné články