Frýdeckomístecký Sweetsen fest se vrací po roční odmlce

Oblíbený hudebně-benefiční festival Sweetsen se již posedmnácté bude konat od čtvrtka 9. do soboty 11. září 2021 v areálu TJ Slezan ve Frýdku-Místku. Návštěvníci se tak mohou těšit na kapely a umělce s vazbou na místo konání akce, třeba kapelu Bandjeez. Také letos je vstup na akci zdarma, ovšem s tím, že účastníci festivalu mohou přispět a také přispívají v samostatných finančních sbírkách pro místní humanitární organizace.

„Program festivalu začíná ve čtvrtek ve Faunaparku divadelní scénou a v hospůdce U Arnošta, kde vystoupí například Bandjeez s Kateřinou Marií Tichou. V dalších dnech pak pokračuje produkce i na stadionu TJ Slezan, kde bude tradičně Pod Svícnem stage, kde vystoupí ty nejlepší kapely z Frýdku-Místku a samozřejmě Stoun stage s elektronickou produkcí," zve na akci organizátor akce Kamil Rudolf.

Koncept festivalu Sweetsen je od svého vzniku postaven na několika jednoduchých myšlenkách. Mezi účinkujícími jsou jen soubory a osobnosti s vazbou na Frýdek-Místek a všichni vystupující umělci se vzdávají nároku na honorář. Neméně důležitý je charitativní podtext festivalu, kdy diváci sice mají tradičně vstup zdarma, ale mohou přispět a také přispívají v samostatných finančních sbírkách pro místní humanitární organizace. Poslední Sweetsen fest 2019 vynesl v charitativních sbírkách více než sto tisíc korun.

Návštěvníci se můžou těšit na tři festivalové dny. Celý festival začne již tradičně ve čtvrtek 9. září, a to na dvou scénách. Jedna scéna bude v hospůdce u Arnošta, kde bude probíhat hudební program, a druhá scéna bude ve frýdecko-místeckém Faunaparku, kde se bude konat divadelní večer v klubu D.N.A. Hlavní část programu pak vypukne v pátek 10. a v sobotu 11. září na třech scénách v prostorách frýdeckého stadionu. Tradiční součástí bude samozřejmě i bohatý doprovodný dětský program, děti se například mohou těšit na výtvarný workshop Žij svůj sladký sen.

Všechny podstatné informace najdete na webu akce. (hav, foto: sweetsen.cz)

Příbuzné články