Na Ostravský kompot plný muziky a aktivit opět zdarma

Vystoupení ostravských slavných Butů, Petra Bendeho nebo třeba kapel Nedivoč a Robson nabídne rodinný kulturní festival Ostravský kompot. Akce se bude konat v neděli 19. září 2021 od 11 hodin v ostravského Trojhalí Karolina a jeho okolí a nabídne také aktivity pro děti, poetickou stage, dobré jídlo, pití či designové butiky a zejména dobrou náladu. Vstup bude opět volný.

Pořadatelé této oblíbené akce postupně odtajňují svůj program. Už se například ví, že pro návštěvníky budou přichystány dvě pódia – venkovní a vnitřní. To venkovní nabídne například už od 11 hodin Porubské trubače či ukázky karate. Následovat bude sled koncertů a zajímavých vystoupení. Střídat se budou od 13 hodin na pódiu kapela Bandaband s malými hasiči Lvíčátky, skupinou Krackhouse Family či Klauny na volné noze. Od 17 hodin bude hrát kapela Nedivoč nebo bavit Improvizační divadlo All Imp. V 19.15, tedy v době, kdy se už bude venku stmívat, se bude vzpomínat s dnes už v Ostravě legendární kapelou Robson, která již běžně nekoncertuje a ve které v minulosti zpíval například i Martin Chodúr.

Vnitřní pódium nebude o nic méně zajímavé. Zde bude program vrcholit až po osmé hodině večerní se snad nejznámější ostravskou kapelou Buty. Před tím se ale toho na pódiu odehraje docela dost. Od 13 hodin zde budou k vidění ukázky tanečního stylu break dance v podání The floor kids crew, o hodinu později pak vystoupí formace Easy Steps a poté i soubor Jazz Monkey s ukázkami swingových tanců a workshopem. Od 16 hodin v Trojhalí zazpívá populární zpěvačka Heidi se svým Heidibandem. Chvíli před 18. hodinou se zde objeví Chůdaři, tedy ostravský Cirkus trochu jinak, a hned poté oblíbený Petr Bende s Bandem. Závěr pak bude patřit, jak již bylo avizováno, Butům a jejich hitům.

Kromě dění na pódium bude samozřejmě připraveno spoustu doprovodného programu, například Poetická Stage v historickém podzemí Trojhalí. Pro všechny detaily sledujte kupříkladu Facebook nebo webové stránky akce www.ostravskykompot.cz. (hav)

Příbuzné články