Filmový festival OKO nabídne speciální audiovizuální noc v galerii Plato Ostrava

Mezinárodní filmový festival Ostrava Kamera Oko, který se uskuteční na přelomu září a října, nabídne 2. října v galerii Plato Ostrava speciální audiovizuální noc, jež skončí až snídaní.

Potrvá od deváté večer do šesté hodiny ranní. Intenzivní hudební a vizuální zážitek zakončí společná snídaně při východu slunce. ČTK to dnes za organizátory řekla Klára Šebestová.

Pořadatelé festivalu projekt připravují ve spolupráci s pražským hudebním vydavatelstvím Genot Centre, které stojí například za populární sérií celonočních koncertů Silent Night. Program vzniká na míru danému místu i festivalovému tématu, kterým jsou letos různé podoby ráje.

V průběhu večera, noci a rána se v městské galerii Plato Ostrava postupně představí deset různých českých zahraničních hudebníků či hudebních uskupení, například v Berlíně usazená tchajwanská multimediální umělkyně Sabiwa, americký hudebník Giant Claw, mladá rapperka Arleta, zvuková umělkyně Natálie Pleváková, výtvarník a hudebník Tomáš Knoflíček nebo Lišaj – ambientní hudební projekt Mikuláše Odehnala.

"Žánrově se program bude pohybovat od postindustriální elektroniky, přes netradiční rap až k futuristickému popu. Hudební zážitek doplní vizuální instalace a projekce a o rituální závěr noci se postará umělkyně Lucie Králíková, známá pod pseudonymem Efemér. Pro všechny účastníky navíc bude při východu slunce připravena společná snídaně," doplnila Šebestová.

Festival se uskuteční v Ostravě od 29. září do 3. října. Filmový program pořadatelé ještě nezveřejnili.

(Zdroj: ČTK)

Příbuzné články