MALINA BROTHERS se 24. září rozloučí s létem na Loděnici v Děhylově

V rámci Bluegrassového pátku s názvem Loučení s létem proběhne open air koncert nejlepších instrumentalistů žánru - bratří Malinů. Po koncertu za pěkného počasí jam session. Koncert Malina Brothers proběhne 24. září od 18 hodin na Loděnici v Děhylově.

Představujeme kapelu

Tato česká kapela vznikla cca v roce 2010 díky pravidelnému vánočnímu jamování v jedné hospodě v rodném Náchodě.

Bratři Malinové, tedy banjista Luboš (Druhá tráva), kytarista Pavel a houslista Josef (Jimmy Bozeman & the Lazy Pigs), se společně sešli na pódiu v unikátním projektu nazvaném Malina Brothers, ke kterému přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku (Spirituál kvintet). Za několik posledních dekád se objevili jako hudebníci či producenti snad na všech důležitých albech tohoto žánru u nás. Mj. spolupracovali s Robertem Křesťanem, Pavlem Bobkem nebo Věrou Martinovou.

V roce 2015 skupina natočila své druhé album s předním americkým hráčem na foukací harmoniku Charlie McCoyem, ten mj. spolupracoval i s Bobem DylanemJohnnym Cashem nebo Elvisem Presleym. Mají za sebou řadu koncertů v USA, natočili dvě řadová CD a v roce 2017 vydali album, na které přijala pozvání zpěvačka Kateřina García.

Repertoár mají sestaven z písní, na kterých od malička vyrůstali - např. písně Krise Kristoffersona, přetextované do češtiny Mirkem „Skunkem“ Jarošem, které později nazpíval Wabi Daněk na své desky „Nech svět ať se točí dál“ a „Život běží dál“, které produkoval Luboš Malina.

Členové kapely

LUBOŠ MALINA
Český multiinstrumentalista, jeho záběr je široký (akustické a elektrické banjo, irské píšťaly, klarinet, kaval, tárogató, saxofon, mandolína, kytara).

Je bývalým členem brněnské skupiny Poutníci, kde se potkal s Robertem Křesťanem, se kterým spolupracuje dodnes. Je spoluzakladatelem a kapelníkem české multi-žánrové skupiny Druhá tráva.

Luboš Malina je současně vyhledávaný producent a studiový hráč, podílel se například na projektu Lucie v Opeře, na deskách Lenky Dusilové, Wabiho Daňka, skupin Kabát, Mig 21, Teagrass a mnoha dalších.

Doposud natočil čtyři sólové desky. Několikrát byl oceněn v anketě Bluegrassové asociace ČR jako Banjista roku. V současnosti kromě účinkování s Druhou trávou spolupracuje s Kateřinou García (Kon Sira), se svými bratry (Malina Brothers) a s instrumentálním triem Malina – Liška – Nejtek.

Od roku 2005 vystupoval také s Pavlem Bobkem, pro kterého zároveň produkoval tři poslední studiové desky. V roce 2016 vydal album Fragile Bliss v triu s Tomášem Liškou a Michalem Nejtkem.

PAVEL MALINA
Všestranný kytarista, vyhledávaný sideman, opravář hudebních nástrojů.

Pochází z Náchoda. Vystudoval obor tuba a cello na VHŠ-VN v Roudnici nad Labem a poté kytaru na Konzervatoři J. Ježka v Praze.

Po střídavém pobytu v Havlíčkově Brodě, Praze a Písku se v roce 2014 vrátil do rodného Bražce, kde v Náchodě otevřel opravnu hudebních nástrojů, viz. www.kytarymalina.cz.

Má za sebou bohatou kariéru doprovodného a studiového hráče ( V. Martinová, Zelenáči, Druhá tráva, W. Matuška, L. Filipová, Fragment, P. Jíšová, P. Bobek, Žalman a spol., Beelee Beat z Deellee ).

Ve volném čase sportovně střílí a sbírá historické zbraně. Nejraději by žil někde v Novém Mexicu či Texasu.

PEPA MALINA
Multižánrový houslista. Původem z Bražce u Náchoda, kde stále žije.

Vystudovaný elektrikář silnoproudých zařízení, posléze absolvoval na Konzervatoři J. Ježka v Praze obor housle. Na svém kontě má spolupráci se skupinou Monogram, P.R.S.T., Druhou Trávou, Věrou Martinovou, Pavlem Bobkem, Charlie Mc Coyem aj. Podílel se na mnoha studiových nahrávkách.

V současné době vystupuje s kapelou Malina Brothers a Jimmym Bozemanem & the Lazy Pigs.

Ve volném čase se věnuje focení a všemu co lítá

PAVEL PEROUTKA
Vynikající kontrabasista a zpěvák, majitel nezaměnitelného tenorového hlasu.

Rodilý náchoďák v současné době žije ve středočeském kraji. Má za sebou dlouholetou praxi bluegrassového kontrabasisty a zpěváka ve skupině Reliéf, spolupráci s Pavlínou Jíšovou, Pavlem Bobkem, hráčem na foukací harmoniku Charlie Slavíkem, účinkování v muzikálu Šakalí Léta atd.

V současné době vystupuje se skupinami Malina Brothers a Spirituál Kvintet.

Ve volném čase se zabývá opravami kontrabasů a studováním vín z celého světa.

Vstupenky na koncert na Loděnici v Děhylově 24. září je možno objednat ZDE.

Další akce najdete na našem webu, facebooku a instagramu. Přijďte nás brzy navštívit! 

Těšíme se na vás v Loděnici Děhylov 

(mabys, zdroj: wikipedie.cz, malinabrothers.cz)

Příbuzné články