Na festivalu Colours of Ostrava vystoupí také Meduza a Bakermat

Na festivalu Colours of Ostrava v roce 2022 vystoupí také hvězdy elektronické hudby Meduza a Bakermat. Pořadatelé přehlídky jejich jména dnes zveřejnili s desítkami dalších. Mezi nimi například newyorskou rapperku Princess Nokia, japonskou jazzovou pianistku Hiromi, malijskou zpěvačku Fatoumatu Diawaru.

ČTK to řekl mluvčí akce Jiří Sedlák. K již potvrzeným hvězdám patří The Killers, Twenty One Pilots, Martin Garrix, LP a Wardruna. Festival se letos a loni vinou epidemie koronaviru nekonal.

Zakoupené vstupenky stále zůstávají v platnosti.

Meduza je italské produkční trio, které tvoří hudebníci Luca de Gregorio, Mattia Vitale a Simone Giani. Proslavili se svou průlomovou písní z roku 2019 Piece of Your Heart, která byla výsledkem spolupráce s britským produkčním triem Goodboys. Bakermat je nizozemský hudební umělec a producent. Jeho hudební styl charakterizuje směs elektronické hudby, house a techna ve spojení s jazzovými a soulovými prvky.

"Práce na Colours of Ostrava 2022 se rozběhly naplno. Jsme rádi, že vedle hlavních hvězd se nám podařilo rychle znovu potvrdit mnoho kvalitních zahraničních kapel a hudebníků, kteří reprezentují obrovskou šíři žánrů i zemí světa - od Japonska přes Mali, Jižní Koreu, Izrael až po například Irsko, Estonsko či Řecko," uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Pokud to epidemická situace dovolí, festival se bude v Dolních Vítkovicích konat od 13. do 16. července 2022.

Vedle zahraničních i domácích kapel nabídne tradičně na mnoha pódiích bohatý doprovodný program - mezinárodní fórum Meltingpot, divadla, workshopy, filmy či výtvarné instalace.

(Zdroj: ČTK)

Příbuzné články