V Ostravě dnes začíná druhá část divadelního festivalu Dream Factory

V Ostravě včera začala druhá část divadelního festivalu Dream Factory. Do neděle na několika místech Ostravy nabídne víc než dvacet představení místních i mimoostravských divadel. Divákům se například představí Městská divadla pražská s inscenací Smrt obchodního cestujícího v hlavní roli s Miroslavem Donutilem a Zuzanou Kronerovou. ČTK to za pořadatele řekla Lucie Sembolová.

"Čilý ruch se do divadelních sálů postupně navrací již od druhé poloviny srpna a také my svým divadelním programem zaplníme divadelní sály Domu kultury města Ostravy, Divadla Petra Bezruče a Divadla Antonína Dvořáka," řekla Sembolová. I letos se podle ní bude hrát v prostorech, které nejsou úplně divadelní. Diváci tak zamíří i do bývalého Hotelu Palace.

Z ostravských divadel se představí všechny činoherní soubory. Národní divadlo moravskoslezské představí čerstvou novinku, vlastní verzi komedie Sluha dvou pánů, Divadlo loutek uvede hru Hodina Komenského a Divadlo Petra Bezruče inscenaci Mechanický pomeranč. Komorní scéna Aréna pak uvede Karpatský thriller, Divadlo Mír hru Chlap na zabití a nejmenší ostravská scéna Studio G pohádku Tučňáci na arše.

Z hostujících divadel se představí například také Slovenské komorné divadlo Martin, Divadelní spolek JEDL z Prahy, Prešovské národné divadlo či Divadlo na zábradlí.

"Jsme moc rádi, že i v této podivné době mají diváci o náš festival zájem. Některá představení jsou už vyprodána, na další zbývají ještě volná místa," řekl ředitel festivalu Tomáš Suchánek. Vstupenky lze podle něj kupovat jak online, tak v pokladně Domu kultury města Ostravy, respektive v předprodeji Národního divadla moravskoslezského.

(sd, Zdroj: ČTK)

Příbuzné články