Ozvěny Febiofestu se chystají v Ostravě

Také letos naváže na hlavní program pražského filmového Febiofestu její regionální část v Ostravě. Festivalové ozvěny se budou konat v Dolní oblasti Vítkovice od čtvrtku 7. do soboty 9. října 2021.

Na programu regionálních ozvěn budou uvedeny snímky z festivalu i z distribuce. Mezi nimi například komorní české dobrodružné drama Minuta věčnosti, které režisér a scenárista Rudolf Havlík natočil na Islandu v extrémních podmínkách divoké přírody. Hlavní role otce a dcery si zahráli Jiří Langmajer a Martina Babišová.

Návštěvníci se mohou těšit také na novou komedii legendárního režiséra a scenáristy Woodyho Allena nazvanou Festival pana Rifkina. Film vypráví příběh o americkém manželském páru, který se zúčastní Mezinárodního filmového festivalu v San Sebastianu. Allen se dvanáct let po filmu Vicky Cristina Barcelona vrátil do slunného Španělska, aby natočil další kousavou komedii o sebestředných intelektuálech, vyčpělých vztazích a životě skrz umění.

Zajímavý hororový zážitek slibuje film Svatá Maud spisovatelky a režisérky Rose Glass. Ten sleduje zbožnou zdravotní sestru, která je nebezpečně posedlá záchranou duše svého umírajícího pacienta.

Filmů ale bude daleko více. Návštěvníci Febiofestu Ostrava se mohou těšit také na pestrý doprovodný program. Naplánována je například beseda s hercem a režisérem Jakubem Kohákem na téma tvorba filmu a reklamy nebo třeba debata k filmu Hrana zlomu, jehož hlavní roli ztvárnil herec a umělecký šéf ostravského Divadla Mír Štěpán Kozub. A chybět také nebude například koncert zpěváka Marcella s kapelou.

Celý program najdete na www.febiofestostrava.cz. (hav, foto z filmu Hrana zlomu)

Příbuzné články