Diskotékové hity 80. let zazáří v Gongu

Zejména na vlnách nostalgie se bude nejspíše nést koncert německého zpěváka Thomase Anderse a jeho Modern Talking bandu. Největší hity německé discolegendy osmdesátých let minulého století zazní v Ostravě 16. října 2021 v hale Gong.

Zpěvák Thomas Anders je polovinou německého dua Modern Talking, které svého času ovládalo diskotékové sály, ale také bývalo občas označováno pro své kolovrátkové chytlavé melodie mistry hudebního kýče. Ale i to patří k nostalgickému vzpomínání s hity jakými bezesporu byly songy You're My Heart, You're My Soul, Cheri Cheri Lady či Brother Louie.

Členové kapely - Dieter Günther Bohlen (zpěvák, skladatel, textař a producent) a Thomas Anders, vl. jménem Bernd Weidung (zpěvák) - se úplně poprvé setkali při spolupráci v roce 1983. Jejich první spolupráce se týkala písně You're My Heart, You're My Soul a díky ní v polovině 80. let získali mnoho zlatých a platinových desek. Modern Talking bývají zařazováni do hudebních stylů eurodance, euro disco a synthpop.

Podle informací z Wikipedie se po prvních úspěších objevily i první rozpory, za kterými prý stála především Andersova panovačná manželka Nora Balling. V roce 1987 se skupina rozpadla hádkou v médiích. Thomas Anders i Dieter Bohlen se věnovali svým sólovým projektům. Anders začal vydávat sólová alba zejména ve Spojených státech a Bohlen rozjel svůj projekt Blue System.

V letech 1998 až 2003 se oba dali opět dohromady poté, co manželka Nora opustila Thomase Anderse v USA s jiným milencem. Modern Talking natočili znovu staré hity, přidali řadu nových písniček a vydali několik alb. Poslední nese příznačný název The Final Album s podtitulem The Ultimate Best Of. Jde o kompilaci jejich předchozích největších hitů, které jim pomohl rapper Eric Singleton zremixovat( nová verze Brother Louie a You're My Heart, You're My Soul) Následovaly i nové písně (např. Sexy Sexy Lover, China In Her Eyes, Don't Take Away My Heart, You're Not Alone, Last Exit to Brooklyn a Win The Race).

Od roku 2003 se opět věnují pouze svým sólovým dráhám. Dieter Bohlen je porotcem německé soutěže Deutschland sucht den Superstar (Německo hledá superstar), píše knihy o sobě. Thomas Anders dál vydává sólová alba a koncertuje sám. V roce 2016 vydal nové album s názvem History, kde nazpíval několik svých starých písní a taky několik nových (Lunatic Girl, Take a Chance).

Začátek ostravského koncertu je naplánován na devatenáctou hodinu. (hav, foto: facebook.com/thomasandersofficial)

Příbuzné články