Chystá se Ostrava žije vínem - největší vinařská akce na severní Moravě

23. října 2021 od 12 hodin ožije Národní zemědělské muzeum Ostrava unikátní vinařskou akcí. Letošní čtvrtý a zatím největší ročník vinařského festivalu Ostrava žije vínem nabídne také dvě hudební scény, zážitkovou degustaci, přednášky o víně, soutěž o vinařské ceny, fotokoutek a v neposlední řadě také prohlídku Národního zemědělského muzea a další doprovodný program.

Pořadatelé Navínko představili 16 vinařství, která se sjedou do Ostravy z jižní Moravy, z rakouského Retzu i ze Španělska. „Jsme moc rádi, že už podruhé přivítáme v Ostravě vinaře Guifého z vinařství Solá Raventós, které se specializuje na výrobu šumivého vína cava. Kromě toho budou připravena k ochutnání také vína z oblasti Rioja a jihoamerická vína.“, upřesňuje Hanka Vrublová.

Milovníky vína může přilákat i skutečnost, že se podařilo získat pro účast na akci i proslavená vinařství jako jsou Arte Vini, vinařství Popela, vinařství Fučík, vinařství Mikrosvín, vinařství Baláž a další.

V ceně vstupenky je kromě samotného vstupu na akci také degustační sklenička s logem festivalu – pro mnohé už čtvrtá do sbírky. Díky partnerství s Národním zemědělským muzeem je součástí vstupného také prohlídka muzea a zajímavé tématické přednášky o víně. Dále pak hosté dostanou při vstupu welcome drink a katalog se všemi nabízenými víny. „Pro lepší orientaci, co už návštěvníci ochutnali a co si případně odnesou domů, je to oblíbený způsob evidence“, říká Lenka Grygarová.

Celým dnem bude provázet moderátor Kuba Ohnutek, který si pozve k rozhovoru i všechny vinaře. Ti rádi pozvou návštěvníky k sobě do sklípku nebo do vinařství. Hudební program na podiu odstartuje v odpoledních hodinách skupina Coincidence a večer je vystřídají Tři vykřičníky.

Program v druhé hale bude patřit po celý den Cimbálové muzice Úsměv a také se hosté mohou těšit na vystoupení folklórního souboru Hlubina.

Doporučujeme si také rezervovat Zážitkovou degustaci s šéfkuchařem Mlýna Vodníka Slámy a vinařem Markem Špalkem. Na hosty festivalu čeká i další skvělá gastronomie v podání zmíněné restaurace Mlýn Vodníka Slámy, sýrárny Sheepshop a restaurace Food Atelier Davida Valíčka. Milovníci sladkého jistě ocení exkluzivní Bobcorn a na své si přijdou také příznivci kávy.

Vstupenky je možné koupit v předprodeji do pátku 22.9.2021 v Ostravských informačních centrech a také online na webu. 

(mabys, zdroj: Ostrava žije vínem)

Příbuzné články