Gospoda servíruje ostré hudební chuťovky

Kultovní česká formace Už jsme doma, milánští post-punkoví The Gluts, portugalská psychedelická kapela 10,000 Russos a další alternativní hudební uskupení, nejen od nás, ale také třeba z Německa, Itálie či Slovenska, se chystají v dohledné době do ostravského prostoru Gospoda. Ten najdete v centru města poblíž Masarykova náměstí.

Na facebookovém profilu klubu je uvedeno, že posláním Gospody je spojovat alternativní komunity, navazovat spolupráci s uměleckými institucemi a podporovat umělce a místní jednotlivce. Gospoda jsou prostory určené nejen pro koncerty, ale také pro přednášky, workshopy, diskuse, výstavy či divadelní představení.

Už v pátek 22. října 2021 zde zahraje legendární kapela Už jsme doma, která je charakterizována třeba jako punková avantgarda s trubkou. Pořadatelé o kapela píší, že je „punkově divoká, naléhavá, zároveň kompozičně náročná, do detailu propracovaná s nadčasovými texty. Typický je zvuk trubky, sbory, neuvěřitelné tempo a živá vystoupení, která oplývají silnou energií a humorem.“

O pár dní později – v pondělí 25. 10. - se v Gospodě představí dvojice zahraničních rockových alternativních kapel. The Gluts, milánská post-punková kapela, patří dle mínění organizátorů k nejhlasitějším a nejextrémnějším na italské scéně. Nyní kapela vydává své první živé album u londýnského labelu Fuzz Club Records, jež je zaměřen právě mimo jiné na noise-punk. Také portugalská kapela říkající si 10,000 Russos se vyžívá v hutném zvuku s prvky industrialu a psychedelie. Večírek tedy slibuje silné zážitky.

Další akce jsou plánovány na listopad 2021. Přijet by měly například němečtí The Underground Youth, italské duo Kill Your Boyfriend, německé formace Gall nebo Vvrngdng.
Program můžete sledovat na gospoda.cz nebo Facebooku.

(hav, foto z koncertu kapely The Gluts: facebook.com/thegluts)

Příbuzné články