Ostravské oslavy budou v duchu první republiky

Vystoupení hudebních skupin Tři vykřičníky!!! či Bandjeez, módní přehlídka ve stylu 20. a 30. let, ukázka historických vozidel nebo třeba oblíbený fotokoutek v dobovém stylu první republiky... Také to nabídnou oslavy státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu u ostravské Nové radnice.

Ve čtvrtek 28. října se od 14 do 19.30 hodin venkovní prostranství před magistrátem, tedy na Prokešově náměstí před Novou radnicí, vrátí do doby první republiky. Nebudou chybět také například retro ukázky dobové techniky, uniformy a další reálie. To vše u příležitosti výročí vzniku samostatného Československa.

Jak již bylo v úvodu naznačeno, dobrou zábavu umocní hudební vystoupení řady interpretů. Už ve 14 hodin zahájí hudební program oslav tradiční cimbálovka Iršava. Poté zahrají skupiny Hipnautica, Tři Vykřičníky !!!, Bandjeez nebo zpěvačka Kaczi.

V radničním foyer se můžete těšit na módní přehlídku ve stylu 20. a 30. let. Pozadu nezůstane ani doprovodný program. Pro návštěvníky je na Prokešově náměstí připraven stan československých legionářů a prvorepublikových četníků v historických uniformách a s dobovými zbraněmi. Ukázky spolku Elegant přiblíží úskalí jízdy na starých velocipedech a pobaví jistě i retro v podobě CK pošty.

Pořadatelé také uvádí, že návštěvníci akce nepřijdou ani o prohlídku Nové radnice, letos však bude probíhat online formou. Po celou dobu oslav se bude možné pokochat pohledem z vyhlídkové věže Nové radnice. Vyhlídka bude zdarma.

Samotné oslavy Dne vzniku samostatného Československa začínají v 10 hodin v Husově sadu. Pietního aktu se zde zúčastní také zástupci vedení města. Další informace, včetně podrobného programu, najdete na facebookovém profilu města.
(hav, ostrava.cz)

Příbuzné články