V Těšíně chystají výborně obsazený mezinárodní jazzový festival

Po roční pauze se vrací tradiční Těšínský jazzový festival. Ten se bude konat zejména v Českém Těšíně od čtvrtku 18. do soboty 20. listopadu 2021. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty špičkových českých i zahraničních jazzmanů, kupříkladu i ze Spojených států, Peru, Kuby, Polska či Švédska.

Festival začne ve čtvrtek koncertem polské formace Paweł Kamiński Quartet v Národním domě v polském Těšíně. O den později se pak dění přesune do Kulturního a společenského střediska "Střelnice" v Českém Těšíně. Zde například zahrají Silesian Dixie Band (CZE), Zbigniew Kaleta Quartet (CZE), Lucky Joke nebo třeba Formace Jazz Q + Daniela Dina Siedlaczek (CZE). Ve čtvrtek se také představí američtí jazzoví zpěváci Elisabeth Lohninger a Travon Anderson za doprovodu mezinárodního Walter Fischbacher Tria.

V sobotu se milovníci jazzu mohou těšit na „Střelnici“ například na Marcin Żupański Quartet (POL), K&K DUO (CZE), Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet (SWE/CZE/SLO), DUENDE (CZE/PER/CUB), Martina Barta & Kristina Barta Trio (CZE) nebo třeba Formaci Jazz Q s Tamarou Tomoszek (CZE).

Těšínský jazzový festival je akce, která se koná v Českém Těšíně a v polském Cieszynie už od roku 1973. Festival je vždy spojen s mezinárodní účastí osobností jak tradičního, tak moderního jazzu. Festival založil Jazz Q Franze Schulhausera. V roce 2021 se bude konat již 480. ročník. Více informací najdete na stránkách organizátorů.

(hav, na fotografii Elisabeth Lohninger & Travon Anderson)

Příbuzné články