Noc divadel chystají v Ostravě u Bezručů i v Aréně

Oblíbená popularizační celorepubliková akce nazvaná Noc divadel se chystá na sobotu 20. listopadu 2021 také v ostravských divadlech. Svým programem potěší Divadlo Petra Bezruče i Komorní scéna Aréna.

U Bezručů bude inspirací pro večer plný zábavy a mnoha překvapení nejnovější inscenace Lásky jedné plavovlásky. Pořadatelé na svých stránkách uvádí: „Připravili jsme pro vás pořádnou tancovačku v duchu 60. let a doprovodný program, při kterém se rozhodně nudit nebudete. Po druhé repríze inscenace Lásky jedné plavovlásky bude v sále divadla připravena speciální tančírna s živou kapelou a hity z 60. let. A protože si speciální večer žádá speciální podmínky, máme pro vás speciální výzvu! Pokud se k nám na Noc divadel chystáte, přijďte v dobovém retro outfitu, nápadům se meze nekladou, jedinou podmínkou jsou právě zlatá šedesátá. Odměna vás nemine! Večerem i taneční zábavou vás provedou herci Dušan Urban a Markéta Haroková – můžete se těšit na tradiční tancovačkovou zábavu a sex education po česku. Pánové a dámy, zadejte se! A ti nejvíce vytrvalí můžou pokračovat na afterparty v našem Divadelním klubu.“

Jak se zdá, u Bezručů bude tato sobotní noc velmi veselá. Připraven bude i fotokoutek a posezení nad dobrým drinkem, kolem půlnoci pak začne „neorganizovaná zábava v Divadelním klubu Bezruč pod taktovkou divadelních DJů Jáchyma Kučery a Barbory Křupkové.“ Tančit se prý u Bezručů chystají až do rána.

Zajímavý částečně anglofonní program se chystá také v ostravské Komorní scéně Aréna. V sobotu 20. listopadu zde budou začínat už v 17 hodin, kdy se uskuteční první prohlídka zákulisí divadla v angličtině. Pokračovat se bude poté v 18 hodin debatou s uměleckým šéfem divadla Ivanem Krejčím a dramaturgem Tomášem Vůjtkem (bude tlumočeno do angličtiny). A od 18.30 budou moci návštěvníci zhlédnout televizní záznam divadelního představené Slyšení (i s anglickými titulky). Od 21 hodin pak bude arénovská Noc divadel završena druhou anglickojazyčnou prohlídkou.

Divadelníci k akci na Facebooku také píší, že během Noci divadel začnou prodávat Novoroční předplatné. „Hrát se bude ve čtvrtky a můžete se těšit na ty nejnovější tituly: Konec hry, Naše furianty, Pana Eina a Švejkův návrat.“ A dále připomínají: „Pokud máte známé, kteří nemluví česky, ale chybí jim v Ostravě srozumitelné kulturní vyžití, budeme moc rádi, když jim o nás řeknete! Speciální předplatitelskou skupinu titulkovaných představení jsme si totiž připravili i pro ně.“ Více zde. (hav)

Příbuzné články