Nemůžete do divadla? Zkuste vstupenky vrátit!

Šéfové divadel v celé České republice už nyní přemýšlí, jak se vypořádají s novými nařízeními, které budou kvůli špatné epidemické situaci platit od pondělí 22. listopadu 2021. Omezení vstupu do divadel se týká zejména neočkovaných dospělých návštěvníků. Mnozí z nich mají zakoupené vstupenky, které nebudou nyní moci využít.

Při letmém prozkoumání internetu se zdá, že většina divadel plánuje vstupenky vyměňovat za poukazy. V Ostravě své plány již například uveřejnila na svých stránkách Komorní scéna Aréna, kde uvádí, že bude nabízet možnost zažádat o vrácení vstupenek nejpozději do 3 dnů před konáním představení. A také uvádí instrukce: „Vše samozřejmě můžeme vyřídit bezkontaktně na dálku, není nutné osobně donést vstupenky, stačí nám: zaslat žádost o storno vstupenky e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a přiložit sken/foto vstupenky (resp. vstupenek) a současně zaslat číslo účtu, kam máme vrátit peníze.“ Také je možné zažádat o náhradní vstupenku, která bude vystavena ve stejné hodnotě jako předchozí stornovaná. Uplatnit ji pak zájemce o divadelní umění bude moci na vybrané představení do konce sezóny 2021/2022.

V souvislosti se současnou situací se v jiném ostravském zařízení – Divadle Petra Bezruče – rozhodli na Facebooku zřídit burzu. K ní se uvádí: „Milí diváci, děkujeme, s jakou trpělivostí a ohleduplností přijímáte opatření u nás v divadle! Rádi bychom pro Vás na oplátku zde na Facebooku zprovoznili Covid burzu. Vy zde můžete (např. v případě, že jste se nečekaně ocitli v karanténě, nebo jste dokonce onemocněli) nabídnout své vstupenky ostatním.“

Vstupenky tedy propadnout nemusí a mohou potěšit někoho jiného. Připomeňme, že od pondělí 22. listopadu 2021 se při návštěvě divadelního představení diváci budou muset prokázat jedním z následujících:
- potvrzení o dokončeném očkování před min. 14 dny,
- potvrzení o prodělání Covidu-19 před méně než 180 dny,
- negativní výsledek PCR testu v případě rozočkovaných (po 1. dávce a do 14 dnů po 2. dávce), mladších 18 let či kohokoliv, kdo se z lékařských důvodů nemůže nechat očkovat.

(hav, foto z inscenace Lásky jedné plavovlásky: facebook.com/DivadloPetraBezruce)

Příbuzné články