Křest publikace Čti Jeseníky

V sobotu 27. listopadu proběhl na Šeráku slavnostní křest publikace Čti Jeseníky. Den předtím napadlý sníh zvyšoval atmosféru místa a za hojné účasti turistů a fandů knihy se před chatou konal obřad.

Autoři seznali, že jejich úkolem bylo dát knize duši, ale uvedení do světa musí provést kmotři. Byli tak zvoleni dva - za pradědovu říší a pomyslnou přívětivost horských bohů to byl chatař na Šeráku Martin a za něžné pohlaví zcestovalá a světem profláklá Míša z Jeseníku. Atypický byl i nápoj - místo klasického šampaňského se využil místní likér z nedaleké Bělé - Borůvka. A to vše na pozadí jemného hlasu zvonu z blízké zvoničky.

Po ozvláštnění v podobě hry na flašinet na jedné z unikátních pohlednic byla následně kniha představená zúčastněným a proběhla také přednáška komentovaná částí autorského týmu. Zastavili se u mnoha zajímavostí v knize, resp. na horách. Jako nejzajímavější se publiku jevila postava slepého harfisty (zmíněná již v dřívějším článku o Šeráku) a nerozluštěná záhada manželského páru na přiložené fotografii s lesníky.

Samotný tým nové publikace by nakonec rád poděkoval nejen účastníkům, ale také všem, kteří vznik knihy podpořili a všemožně pomáhají s její propagací. Budeme rádi, když se podobná pozornost dokáže věnovat i naším horám, jimž je kniha určena. 

Ostatně pokud máš rád(a) Jeseníky – nechceš se také zapojit? Jak na to se dozvíš na facebooku nebo webu.

za tým Čti Jeseníky, Lukáš Abt

Poznámka redakce: od autora knihy Čti Jeseníky si můžete přečíst také článek: 

ŠERÁK - oblíbený cíl turistů, co o něm ale ještě nevíte?

Vřesová Studánka a Vozka

Příbuzné články