Ostravská přehlídka užitného designu Meat Design letos oživí prázdné výlohy

Ostravská přehlídka užitného designu Meat Design letos oživí především prázdné výlohy v centru Ostravy. Instalace dvou desítek středoevropských umělců budou k vidění ode dneška do 19. prosince. Tuto formu prezentace pořadatelé zvolili s ohledem ne epidemii koronaviru a s tím související vládní opatření. ČTK to dnes za organizátory řekl Martin Lehocký.

Kvůli epidemii nebylo možné uskutečnit Meat Design už loni. Ani letos hygienická opatření hromadným akcím nepřejí, pořadatelé proto hledali řešení. Výrazná designová díla tak oživí výlohy jinak prázdných obchodních prostor v centru Ostravy.

"Šestý ročník sice nemůže kvůli epidemiologické situaci proběhnout tak, jak jsme byli v předchozích letech zvyklí, přesto poskytne výjimečný zážitek. Místo prodejní přehlídky v Dolních Vítkovicích oživí výlohy v centru Ostravy jedinečné designové instalace. Výstava tak bude letos nejen bezpečná, ale zároveň bude přístupná široké veřejnosti zdarma," uvedla ředitelka přehlídky Karolína Skórková.

V jindy prázdných výlohách budou díla výrazných designérů a umělců z Česka, Maďarska, Slovenska a Polska.

Umělci představí designový nábytek, interiérové doplňky, designové předměty běžné denní potřeby a moderní umělecká díla. Návštěvníci se mohou těšit například na skleněné květináče od českého Studia BuBo, které připomínají papírové lucerny a umožňují pěstování více rostlin najednou. Balázs Botos z Maďarska zase představí minimalistické a vesele tvarované dekorace z litého porcelánu. Polský Kufa design ukážou, že i socha psa může být zajímavým a vkusným prvkem interiéru.

Instalace zájemci najdou v Pasáži Vesmír, v Nádražní a Tyršově ulici. Na sobotu 18. prosince navíc organizářoti připravili rozšířenou expozici v Trojhalí Karolína.

(sd, Zdroj: ČTK)

Příbuzné články