Ostravský Parník představí francouzskou kapelu i tuzemské umělce

Druhá polovina ledna 2022 bude v ostravském klubu Parník hudebně pestrá, plná příjemných koncertů zajímavých hudebníků. Představí se například pařížská elektro-bluesová kapela, Monika Načeva s kapelou Zdivočelí koně, herec – písničkář Jiří Schmitzer nebo třeba Jablkoň.

Jedním z nejočekávanějších bude koncert francouzské kapely Big Dez, která do klubu Parník přijede v pátek 14. ledna 2022 poprvé. Kapela má za sebou už osm alb a nesčetné množství odehraných show po celé Evropě. Tato pařížská kapela hraje elektrické blues smíšené s humorem a melancholií. To vše je silně propojené s funky, soulem a rock and rollem.

Z programové nabídky mnohé jistě také zaujme vystoupení zpěvačky Moniky Načevy s formací Zdivočelí koně (čtvrtek 20. ledna 2022). Výrazná tvář české hudební scény a věčná experimentátorka představí svou desátou řadovou desku nazvanou Zdivočelí koně. Přizvala si na ni bubenici Markétu Pták a klávesáka Davida Kabzana, aby rozezněli verše některých předních představitelů samizdatových básníků. Mimo jiné i Pavla Zajíčka, k jehož dílu odkazuje i název celého projektu.

V sobotu 22. ledna se pak představí Jiří Schmitzer, známý český herec, který si získal velkou popularitu také svými koncerty, recitály s kytarou a jeho vlastními písněmi. Sám o své hudbě mluví jako o acoustic-punku, ale berme to s mírnou nadsázkou, protože díky žánrové nezařaditelnosti na jeho koncerty chodí jak rockeři, tak milovníci folku či divadelní příznivci.

Také koncerty hudební stálice – kapely Jablkoň – jsou plné poezie a hudebních hrátek. Pořadatelé ale upozorňují, že Jablkoň už není nějaký čas tak žánrově nezařaditelný, jako tomu bývalo v minulosti. Přesto svým přístupem k hudbě stále smývají hranice žánrů. V Parníku se objeví v neděli 23. ledna.

Konec ledna 2022 bude patřit známým jménům české hudební scény. V sobotu 29. ledna v Ostravě vystoupí kapela Malina Brothers, jež hraje zejména country, folk a bluegrass. O den později pak zahraje multiinstrumentalista, skladatel a textař Jan Spálený s kapelou ASPM. V ní aktuálně hraje kromě Jana Spáleného (piano, kornet, zpěv) také Michal Gera (křídlovka, trubka, zpěv), Filip Spálený (tuba, basa), Filip Jeníček (bicí) a Radek Krampl (vibrafon).

(hav, foto: facebook.com/Monika.Naceva)

Příbuzné články