Rock, folk i jazz bude znít v únorovém Parníku

Koncerty řady známých tuzemských muzikantů a kapel jsou připraveny na únor 2022 v ostravském klubu Parník. Pokud se vše podaří, tak zde své fanoušky potěší třeba kapely November 2nd, Dunaj či Poutníci nebo skvělí muzikanti jako jsou Michal Prokop, Michal Pavlíček či Jaromír Honzák.

Koncertů bude ale více, podívejme se podrobněji alespoň na některé z nich. Například v sobotu 5. února v Parníků zahraje rocková kytarová skupina November 2nd,  v níž působí výrazná zpěvačka Saša Langošová. Jejich hudba vychází z kořenů tradičního amerického písničkářství, které v sobě spojuje rock, blues a funky. Charakteristický zvuk kapely dotváří výrazný a nezaměnitelný ženský vokál a anglicky psané texty.

O den později, tedy v neděli 6. února, do Ostravy přijede zpěvák Michal Prokop s muzikanty Honzou Hrubým a Pavlem Marcelem. Těšit se můžete na příjemné písničky v komorních aranžích.

Jiným výrazným pražským muzikantem, který se v Parníku představí, je kytarista Michal Pavlíček. Ten zde se svým triem zahraje v úterý 15. a ve středu 16. února 2022. Těšit se můžete na nadžánrový rockový nebo třeba i jazzující koktejl s originálním rukopisem muzikanta, který byl v minulosti spolutvůrcem rockového Pražského Výběru či vůdčí osobností skupiny Stromboli.

Velkou dávku energie slibuje i koncert legendární brněnské kapely Dunaj v pátek 25. února. Pořadatelé ke koncertu uvádí, že „když se hudebníci Dunaje po letech sešli při natáčení filmu Dunaj vědomí, našli znovu chemii, která je dříve spojovala. Přeskočila jiskra, a skupina se rozhodla obnovit činnost. A to v sestavě, která zaznamenala největší úspěch. Chybět bude pouze Jiří Kolšovský, jeho pěveckých partů se ujme zbytek kapely. Páteř vystoupení budou tvořit zpočátku zejména skladby z nejsilnějšího období Dunaje (Dudlay), postupně budou zařazeny zcela nové písně vycházející z nejlepších tradic Dunaje, které posléze vyústí v nové album. Nejedná se tedy o klasický comeback, ale o novou energii, se kterou Dunaj znovu započne hudební dráhu. Pozor, toto není reminiscence a la různé návraty v minulých letech, toto je regulérní restart jedné z nejúspěšnějších, nejinvenčnějších a nejoriginálnějších kapel české hudební historie!“

Milovníci folkové hudby si přijdou na své třeba v sobotu 26. února, kdy se v Parníku představí kapela Poutníci, která na hudební scéně působí 50 let. Program „poutnického“ vystoupení bude tvořen z písní z posledního alba Stíny na střechách, ale hlavně ze známých hitů, které se jmenují Panenka, Pojďme se napít, Hotel Hillary a řadou dalších.

A na své si přijdou v neděli 27. února 2022 i milovníci jazzu. Představí se Jaromír Honzák Quartet, kapela výborného jazzového basisty, skladatele a pedagoga. Jaromír Honzák se na české jazzové scéně pohybuje od 80. let a je mimo jiné držitelem 5 cen Anděl v jazzové kategorii, které získal za svá sólová alba. Žánr přesahuje dlouholetým členstvím v kapele Bratři Ebenové, v experimentujícím ansámblu Luboše Soukupa Points Septet nebo spoluprací s Ivou Bittovou. Těšit se můžete na koncert v sestavě: Jaromír Honzák - kontrabas, baskytara, Martin Novák – bicí, Vít Křišťan - piano, Fender Rhodes, elektronika, Luboš Soukup - klarinet, tenor, sax.

Všechny aktuální informace najdete na stránkách klubu www.klub-parnik.cz.

(hav, foto: dunajmusic.cz)

Příbuzné články