Frýdeckomístecký Sweetsen Fest bude opět zcela zdarma

Kapely Buty, Prouza, Degradace, Kateřina Marie Tichá & Bandjeez nebo Tomáš Kočko s Orchestrem potěší návštěvníky letošního festivalu Sweetsen Fest, který se bude konat ve Frýdku-Místku již po osmnácté. Po celou dobu konání festivalu, tedy od čtvrtku 16. do soboty 18. června 2022, bude v hlavním festivalovém areálu - na stadionu TJ Slezan - k dispozici bohatý doprovodný program. Pro nejmenší návštěvníky třeba dětské hry, skákací hrady, kolotoče, kreativní a taneční workshopy... A to vše zdarma podobně jako vstup na celý festival.

Pořadatelé slibují, že se bude jednat doposud o nejsilnější ročník. Koncept festivalu Sweetsen Fest je od svého vzniku postaven na několika jednoduchých myšlenkách. Mezi účinkujícími jsou jen soubory a osobnosti s vazbou na Frýdek-Místek a všichni vystupující umělci se vzdávají nároku na honorář. Neméně důležitý je charitativní podtext festivalu, kdy diváci sice mají tradičně vstup zdarma, ale mohou přispět a také přispívají v samostatných finančních sbírkách pro místní humanitární organizace.

Celý festival začne ve čtvrtek 16. června a to na všech scénách. V hlavním areálu stadionu TJ Slezan bude program soustředěn na třech scénách a to Sweetsen stage, Šapito stage a Stoun stage. Další scéna bude již tradičně v hospůdce U Arnošta. Nebude chybět ani divadelní večer v klubu D.N.A. - v areálu ředitelství Slezanu vedle Faunaparku. Návštěvníci se mohou těšit i na Dance arénu v parku Pod Zámkem ve Frýdku, kterou chystá místní taneční oddíl Funky Beat.

Následující festivalové dny se budou konat v areálu stadionu TJ Slezan a v hospůdce U Arnošta. Pořadatelé ve své tiskové zprávě uvádí: „V pátek se můžete těšit na již zmiňované Buty a Kateřinu Marii Tichnou & Bandjeez a dále pak třeba zahrají Pavel Býma & Matouš Rohovský, Positive, FE, Přátelé Dr. Melouna, Luxusní Garáž a mnoho dalších. Páteční electro Stoun stage bude ve znamení techno & house music.

Sobotní program odstartuje velmi speciální koncert Tomáš Kočko & Ochestr v doprovodu Symfonického orchestru Frýdek-Místek. Dále pak Degradace, Slepí Křováci, Dolls in the Factory, Downbelow, Acoustic Irish, Jirka Tomčala a mnoho dalších. Sobotní electro Stoun stage bude ve stylu drum and bass music." 

A festival se bude konat ještě i v neděli 19. června. Ve Faunaparku budou připraveny diskuzní panely Sweettalks.

Všechny podstatné informace i podrobný program najdete na www.sweetsenfest.cz.

(hav, foto: facebook.com/sweetsenfest)

Příbuzné články