Nový cirkus, hudba či pouliční divadlo na Slezskoostravském hradě

Pět dní plných akrobacie, hudby, žonglování či pouličního divadla nabízí ostravský festival Cirkulum, který pravidelně seznamuje s fenoménem nového cirkusu. Letos poprvé se bude konat v areálu Slezskoostravského hradu a to od středy 8. do neděle 12. června 2022. Těšit se můžete na vystoupení desítek zahraničních i tuzemských účinkujících, vybraný program bude zdarma.

Diváci uvidí několik českých i světových premiér a také se mohou těšit na unikátní cirkusovou vesničku. V předhradí budou food zóny, relax zóny, design market a prostor pro rodiny s dětmi, na který jsou návštěvníci zvyklí z předešlých ročníků. Scéna UmCirkum, která je tvořena malými stany, bude určena právě jim. Děti i dospělí si budou moci vyzkoušet některé novocirkusové disciplíny za přítomnosti zkušených lektorů, a to zdarma.

Volný vstup bude také na program na scéně Předhradí, která bude umístěna na louce. Zde se můžou diváci těšit na novocirkusová vystoupení i bohatý hudební program. Hlavní program mezinárodních vystoupení bude však soustředěn na scéně Hrad, kde se bude vybírat vstupné.

Originální koncept festivalu zahrnuje prezentaci a popularizaci uměleckých žánrů jako jsou nový cirkus, tanec, hudba, pantomima či pouliční, pohybové a improvizační divadlo.

Program či možnost zakoupení si vstupenek najdete na www.cirkulum.cz.

(hav, foto kapely Desmadre Orkesta: cirkulum.cz)

Příbuzné články