Těšínský Svátek tří bratří spojí českou a polskou část města

Česko-polské příhraničí čeká jubilejní 30. ročník třídenního festivalu s názvem Svátek tří bratří, který se bude konat od pátku 24. do neděle 26. června 2022. Těšit se můžete na bohatý program, který bude situován zejména v české i polské části Těšína. Vystoupí například Helena Vondráčková, Tata Bojs, Vašo Patejdl, Nebe, Kult, Cleo a mnoho dalších.

Pořadatelé k akci mimo jiné uvádí: „V pátek nás čeká koncert mladé těšínské zpěvačky Michaely Chillové se svou kapelou ÓDA77. V podvečer vystoupí legenda slovenské populární hudby, zpěvák, skladatel, autor mnoha hitů Vašo Patejdl. A závěr bude patřit indie-pop-rockové hudební skupině Nebe.

Sobotní program zahájí a ty nejmenší potěší Velká nanuková show s Fešákem Pínem, při které si děti zatančí a zazpívají své oblíbené hity z pohádek a večerníčků. Teenagery jistě potěší vystoupení české rapperky a zpěvačky Sharloty.

Pozvání na slavnosti přijala také stálice popové scény a naše mezinárodně nejúspěšnější zpěvačka Helena Vondráčková, která vystoupí s kapelou Charlie Band. S blížícím se večerem nás čeká jedinečná show, hvězdný slovenský rapper Majk Spirit a DJ Grimaso s projektem Artist. A na závěr se na pódiu objeví česká alternativní rocková skupina Tata Bojs.

Třetí den Svátku tří bratří bude patřit Kultuře regionu. Představí se folklórní soubory a spolky, které udržují tradice svých národnostních menšin a svým vystoupením nám přiblíží jejich historii a zvyky. Vystoupí romská kapela Gipsy Werk, přípravka dětského folklorního souboru Slezanek, folklórní soubor Oldrzychowice, taneční soubor židovských tanců Klezmer a děti z Ukrajiny. Chybět nebude ani Vietnamský spolek Moravskoslezského kraje z Ostravy a vystoupí také Pěvecký sbor Slezan."

Pestrý program bude k dispozici také na polské straně města. Kompletní program najdete na www.s3b.city.

(hav)

Příbuzné články