Na Hukvaldech se bude natáčet pokračování úspěšné pohádky

Hukvaldy se příští týden promění v pohádkový hrad. Míří zde filmaři, kteří budou natáčet pokračování úspěšné pohádky Princezna zakletá v čase. Hukvaldy filmařům poslouží pro záběry začátku finální bitvy a některých soubojů. Premiéru by pohádka měla mít na podzim 2022.

Těšit se tak můžete na pohádku s prvky fantasy zasazenou v atraktivním prostředí. „U pokračování jdeme ještě dále do fantasy. U prvního dílu jsme viděli, že to funguje a že to zaujalo i ty nejmenší,“ upřesnil režisér filmu, Petr Kubík.

Hlavní postavou druhého dílu se stává alchymistka Amélie (Eliška Křenková), která se společně se svojí nejlepší kamarádkou princeznou Ellenou (Natália Germáni) a princem Janem (Marek Lambora) vydává do alchymistického města zvaného Ayra. Alchymistka Amélie se bude v průběhu celého filmu setkávat se svým minulým já. Eliška Křenková si tedy zahraje dvojroli! „Minulá Amélie slouží té Současné jako zrcadlo, aby jí ukázala, jak moc se vzdaluje sama sobě. Celý příběh jsme totiž postavili na hlubokém morálním dilematu dospívající dívky, která se musí vypořádat s nově nabytou mocí,“ říká scénárista Lukáš Daniel Pařík.

Pohádka se natáčela napříč celou Českou republikou, Hukvaldy filmařům poslouží pro záběry začátku finální bitvy a některých soubojů. „Jako komparz využijeme i známé influencery, kteří si na vlastní kůži vyzkouší, co natáčení obnáší a zážitky lidem následně zprostředkují na sociálních sítích,“ uvedl Robert Černý z QQ Studia Ostrava. Celá postprodukce pohádky se pak zpracovává v Ostravě, a to včetně vizuálních efektů, triků a zvuku. Snímek půjde do kin ještě letos před Vánoci. Premiéra se chystá na 17. 11. 2022.

Pokud se chcete na Hukvaldy vydat, sledujte aktuality na Facebooku nebo na webu www.hradhukvaldy.eu. Zde se dozvíte, co vše zajímavého se zde chystá – např. komentované prohlídky s botanikem nebo třeba festival Hukvaldský hukot.

(hav, foto: facebook.com/HradHukvaldy.eu)

Příbuzné články