Kapela ŽLUTÝ PES to rozjede na Loděnici v Děhylově

Žlutý pes je česká rocková kapela, působící od roku 1978. Jejím zakladatelem a frontmanem je Ondřej Hejma. Žlutý pes zahraje u nás na Loděnici vůbec poprvé a to v sobotu 20. srpna od 20 hodin.

Skupina zahrála množství koncertů, získala Zlaté desky a Ceny akademie populární hudby Anděl. Mezi hity skupiny patří písně „Sametová“, „Modrá je dobrá“, „Náruživá“.

A co o vývoji kapely říká sám Ondřej Hejma?

Žlutý Pes se třemi kytaristy a dvěma bubeníky (tím druhým byl starý dejvický brach Jirka Horálek) se zdál být na vrcholu sil, a zákonitě přišly první zákazy, obstrukce a opruzy. Kapela byla zařazena na nechvalně známý černý seznam "Nové vlny se starým obsahem" a pod značkou ŽP se prostě nesmělo hrát. Abychom vyhověli cenzorům, změnili jsme jméno na Tomahawk, jakožto symbol indiánské, Američany utlačované rasy, ale moc jsme si nepomohli.

Do roka a do dne byly v západním Německu rozmístěny americké rakety středního doletu stejného jména. Jejich hlavice mířily na nás a další průser byl na světě. Ve snaze vymyslet název kapely který by byl dostatečně blbý, aby už konečně nikomu nevadil, vznikla Hudebně-zábavná skupina Ondřeje Hejmy a mohlo se hrát. Největší malér nás ale teprve čekal.

V roce 1984 tehdejší superstar kapely, Atomový Hrubeš řečený Chomáč odjíždí za hlasem svého srdce, zpěvačkou Janou Kratochvílovou navždycky do Londýna a zanechává za sebou celou řadu hudebních sirotků včetně Výběru a Psa."

Pokud máte tuto kapelu rádi jako my, dorazte na koncert.

Vstupenky koupíte buď v předprodeji za 350 Kč nebo na místě za 380 Kč (pokud budou). 

Sledujte nás na webufacebooku a instagramu a přijďte nás brzy navštívit. Těšíme se na vás. (mabys, zdroj: oficialnistranky.cz)

Příbuzné články