IVAN HLAS TRIO - letní koncert na Loděnici v Děhylově

Ivan HLAS byl se svým triem v minulosti našim častým hostem. Letní open air koncert proběhne 27. srpna od 19 hodin a ponese se v poetickém duchu, který přesně zapadá do prostředí našeho areálu u řeky. Společně s Ivanem vystoupí Norbi Kovcs a Olin Nejezchleba. 

Ivan Hlas je známý český písničkář a hudebník, který se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, za něž v roce 1993 obdržel Českého lva za nejlepší hudbu. 

Vyrůstal do čtyř let na Vinohradech, poté se přestěhoval na pražskou Hanspaulku. Vyučil se knihkupcem a tuto práci sedm let skutečně dělal. Poté vystřídal mnoho dalších zaměstnání, pracoval jako topič, dělník, pošťák, zelinář, kulisák a další, ale po celou dobu byl hlavně muzikantem. Je ženatý, z prvního manželství má jednu dceru a z druhého další čtyři děti.

V lidové škole umění se učil hrát na kytaru pod vedením M. Mizery. V roce 1968 založil školní skupinu The Mice a v roce 1971 společně s Janem Velebou Žízeň. Později založil a vedl skupiny Navi PapayaTovárna (new wave) a Ivan Hlas a Nahlas. Hrál i s kapelou Yo Yo Band nebo s Ondřejem Hejmou.

V současnosti vystupuje s Norbi Kovácsem a Olinem Nejezchlebou v Ivan Hlas Triu.

Je autorem knih: Za barevným sklem (2010) a Jdeme na jedno.. (2015)

Získal za svou tvorbu významná ocenění:

Rock Vysočina 1981 - za vlastní tvorbu
Vokalíza 1985 - cena Českého hudebního fondu
Gramy 1993 - cena Akademie pop. hudby - zpěvák roku
Gramy 1993 - hudební počin roku
Český lev 1993 - nejlepší hudba k filmu, (Šakalí léta)

Pokud jste fanoušky Ivana Hlase a máte rádi jeho tvorbu jako my, přijďte si s námi užít jeho letní koncert v našem areálu u řeky. Čeká vás výborná atmosféra a dobroty k občerstvení. 

Cena vstupenky v předprodeji je 340 Kč, k zakoupení na webu.

Sledujte nás na webufacebooku a instagramu a přijďte nás brzy navštívit. Těšíme se na vás. (mabys, zdroj:ivanhlas.cz, wikipedie.cz)

Příbuzné články