Jaroslav Hutka bude slavit a vy můžete být u toho

Jeden z nejznámějších českých písničkářů - Jaroslav Hutka - oslaví své pětasedmdesátiny také v Ostravě. Jeho narozeninový koncert se uskuteční ve čtvrtek 15. září od 19 hodin v Domě kultury Poklad v Ostravě – Porubě. Hudebními partnery budou Hutkovi vynikající kytaristé Pavel Marcel a Štěpán Rak.

Jeho životní výročí je navíc umocněno i dalšími půlkulatinami: legendární písničkář totiž těší své publikum na pódiích již úctyhodných 55 let. Návštěvníci ostravského koncertu se mohou těšit na Hutkovy nejvýznamnější písničkové hity, jako například Stůj, břízo zelená, Litvínov nebo Cizinci. Olomoucký rodák, který prožil dlouhá léta v Nizozemí, je autorem celé řady písní a je rovněž činný jako spisovatel. Jeho hudební a literární díla byla publikována nejen v České republice, ale i v Německu, Švédsku, Kanadě nebo Austrálii.

Podle Wikipedie byl Hutka kromě písničkáře také významným představitelem normalizačního disentu. Proto také následně strávil 11 let v nedobrovolné emigraci, ovšem ihned po Sametové revoluci se vrátil do tehdejšího Československa a vystupoval na manifestacích Občanského fóra. Po zklamání z polistopadového politického a kulturního vývoje se opět poněkud stáhl do „undergroundu“, odkud kritizuje poměry a angažuje se v environmentalistických hnutích.

Informace o Jaroslavu Hutkovi najdete také na www.hutka.cz.

Vstupenky si můžete pořídit na stránkách pořadatele koncertu.

(hav, foto: hutka.cz)

Příbuzné články