Polská festivalová hvězda zahraje na ostravském náměstí

Polská oceňovaná hudební formace říkající si Vołosi zahraje v Ostravě na Masarykově náměstí během programu Ostravské Vánoce. Ve čtvrtek 1. prosince od 17 hodin se můžete těšit na smyčcové těleso hrající hudbu, v níž se zcela přirozeně spojuje klasika s temperamentním folklorem z polských Karpat. Ostravané tak mají možnost poslechnout si zdarma kapelu, která úspěšně koncertuje po celém světě.

Příběh souboru Vołosi se začal psát v roce 2010, kdy se houslista Krzysztof Lasoń a violoncellista Stanisław Lasoń setkali s talentovanými tradičními interprety hluboko v srdci Karpat. Za dobu svého působení si formace vytvořila svůj vlastní originální styl, který se vyznačuje dynamičností, vášní a zároveň svou sofistikovaností.

Pořadatelé k vystoupení v Ostravě také píší, že Vołosi již odehráli více než 700 koncertů ve 34 zemích po celém světě mimo jiné v Malajsii, Jižní Koreji či v Japonsku a kapela se v minulosti objevila i na programu festivalu Colours of Ostrava.

Podle mnohých Vołosi sklízí úspěchy díky své hudební brilanci a velké energii jak u kritiků, tak u posluchačů po celém světě. Dokážou zaujmou obecenstvo hudebních festivalů i klasických koncertních síní. Nyní se můžete přijít podívat, zda se jim to podaří i v Ostravě na vánočně laděném náměstí.

(hav, foto: facebook.com/volosi)

Příbuzné články