Umělecké ceny se budou rozdávat v Pokladu

Moravskoslezské umělecké Ceny Jantar za rok 2022 se budou letos v dubnu předávat v nově zrekonstruovaném Domě kultury Poklad v Ostravě - Porubě. Návštěvníci se mohou těšit třeba na vystoupení Tomáše Kočka v exkluzivním spojení s metalovou kapelou Silent Stream of Godless Elegy či ostravské Buty. S ohledem na menší kapacitu prostor bude k dispozici jen omezený počet vstupenek pro veřejnost. I přes změnu místa bude zachován tradiční charakter večera. Předprodej vstupenek byl právě zahájen.

Nominace za rok 2022 budou vyhlášeny v průběhu února. Ceny pak budou rozdány v pondělí 17. dubna 2023. „V Gongu jsme se cítili dobře, ale myslíme si, že se tento formát po pěti letech okoukal. Proto chceme přijít s něčím novým a neotřelým. Galavečer bude probíhat hned ve dvou sálech,“ řekl zástupce pořadatelů Aleš Honus ze společnosti ProJantar.

Hlavní program bude rozdělen na dvě části, které budou mít odlišný charakter – první část se odehraje v Divadelním sále, kde budou předána ocenění ve všech divadelních kategoriích a také v kategoriích literatura, výtvarné umění a vážná hudba. Předány budou také Cena Jantar za celoživotní přínos a Kalený Jantar pro osobnost nezávislé scény. V první části vystoupí třeba zpěvačka Nika, cimbalista Daniel Skála nebo saxofonista Michal Žáček s Koncertním sborem Permoník a kapela Filip M. s Jitkou Andraškovou.

Program pak po krátké přestávce vyvrcholí o dvě patra níže ve Společenském sále, kde budou předány ceny v kategorii populární hudba. Vystoupí zde třeba Tomáš Kočko v exkluzivním spojení s metalovou kapelou Silent Stream of Godless Elegy a také kapela Buty, která večer uzavře asi půlhodinovým koncertem. „Návštěvníci se budou moci rozhodnout, zda zůstanou na koncertě, nebo se zúčastní afterparty, která bude souběžně probíhat ve všech prostorách Pokladu,“ dodal Honus.

V prodeji bude omezený počet dvou druhů vstupenek. Dražší vstupenka zajistí držitelům vstup do obou sálů, takže budou moci být osobně přítomni celému udílení. Levnější vstupenka umožní od počátku akce vstup pouze do Společenského sálu, kde se odehraje druhá část večera a kde budou moci diváci sledovat první části formou videoprojekce. Oba typy vstupenek pak opravňují držitele ke vstupu na afterparty. Ta bude probíhat na několika místech.

Nabídka vstupenek je tedy následující:

  • Vstupenka VIP (550 Kč): Kompletní program. První část večera v Divadelním sále, druhá část večera ve Společenském sále + koncert kapely Buty + afterparty
  • Vstupenka (250 Kč): První část večera formou videoprojekce ve Společenském sále, druhá část večera ve Společenském sále + koncert kapely Buty + afterparty

Další informace najdete na www.cenyjantar.cz či Facebooku.

(hav)

Příbuzné články