Filmová hudba zazní v Gongu

Máte rádi filmovou hudbu? Pak by vás mohl zajímat koncert nazvaný Hudba ve filmu, který se uskuteční v ostravském Gongu. Janáčkova filharmonie Ostrava zde odehraje v první polovině března 2023 poslední koncert letošní sezóny z Cyklu G, ve kterém propojuje symfonickou hudbu s jinými žánry a prostor dostávají původní autorské projekty. 

V této sezóně filharmonie již nabídla spojení s divadlem Cirkem La Putyka či kapelou Tata Bojs, nyní to budou hudební melodie z hollywoodských trháků, například z Dne nezávislosti, Schindlerova seznamu, Titanicu, Avatara, Godzilly, Star Wars a dalších.

Janáčkova filharmonie se představí pod taktovkou japonského dirigenta Chuheie Iwasakiho, který patří k nejvyhledávanějším dirigentům své generace, v multifunkční aule Gong v úterý 14. a ve středu 15. března 2023 od 18 hodin. Součástí hudebního programu bude také Koncertní sbor Permoník se svými sbormistryněmi Martinou Juríkovou a Karinou Grimovou.

Více informací najdete na webu www.jfo.cz. Vstupenky lze zakoupit nejen elektronicky, ale také osobně v Janáček Pointu vedle Centra Pant na ulici Čs. legií v centru Ostravy nebo v pobočkách Ostravského informačního servisu. Dlouho ale neváhejte, většinou bývají rychle vyprodány. 

(hav, foto z filmu Titanic)

Příbuzné články