Na hudební výlet vás zve mezinárodní jazzová kapela

Celoroční cyklus koncertů nazvaných Hudební výlety, které jsou připravovány Svatováclavským hudebním festivalem, letos nabídne dvacet koncertů. V druhé polovině února celý cyklus zahájí prvotřídní jazz v podání nové mezinárodní kapely Luboše Soukupa. Projekt Machina Mundi propojuje tajemný sever s pulsujícím New Yorkem. Koncertní projekt nazvaný Inspirace Weather Report si můžete poslechnout ve studiu S1 Českého rozhlasu Ostrava ve středu 22. února v 19 hodin.

Český saxofonista Luboš Soukup je známý svým původním kvartetem nebo z kapel Points, Inner Spaces či Concept Art Orchestra (CAO). Nyní přichází s novým uskupením Machina Mundi. Z Dánska tak přijede William Larsson (fender rhodes, elektrický klavír, syntetizátor, efekty), z Kanady kontrabasista Graig Earle a ze Švédska bubeník Daniel Johansson. Frontman Soukup do projektu přináší své propracované kompozice, ve kterých se vznášejí elegantní promyšlené melodie nad bytelnými groovy. Nechybí ani vzrušující sóla, která potěší publikum. Harmonický svět Machina Mundi je temný jako skandinávské nebe a pulsující rytmy kapely jsou živé jako ulice New Yorku.

Machina Mundi se inspiruje například legendárním bandem Weather Report, a to především použitím různých druhů syntetizátorů a efektů. Co se zvuku a rytmů týče, Chris Potter’s Underground je jednou z hlavních inspirací.

Další informace či možnost zakoupit si vstupenku najdete na stránkách pořadatelů.

(hav, foto: shf.cz)

Příbuzné články