Hallelujah! Cohenova tvorba opět rozezní Česko

Show My Leonard Cohen připomene nejslavnější skladby známého hudebníka.

Kanadský hudebník Leonard Cohen navštívil Prahu celkem třikrát, naposledy v roce 2013. Letos, přesně deset let od jeho fenomenálního úspěchu, se do Česka vrací jeho písně v podání show My Leonard Cohen. Zpěvák a klavírista Stewart D’Arrietta, který se svou kapelou vzdává poctu bluesové ikoně, vystoupí u nás vůbec poprvé. A to hned třikrát: 12. května 2023 v pražském Kongresovém centru, 13. května 2023 v brněnském Sono Centru a 14. května 2023 v ostravském Gongu.

Leonard Cohen, nezřídka přezdívaný kanadský Bob Dylan, začínal jako básník a spisovatel. Teprve v 60. letech 20. století se rozhodl věnovat hudbě. Proslavil se hned prvním albem Songs of Leonard Cohen, které obsahuje i jeden z jeho největších hitů, píseň Suzanne. Od té doby vydal dalších 15 desek a koncertoval po celém světě včetně Česka. Při jeho posledním pražském koncertě v roce 2013 fanoušci zaplnili vysočanskou O2 arenu.

Snad nejznámější písní Leonarda Cohena je uhrančivé Hallelujah z roku 1984. Do dnešních dní tuto skladbu převzalo přes 300 umělců, nejvíce ji ale proslavil snímek Shrek. Nejen tento, ale i řadu dalších největších Cohenových hitů mají jeho fanoušci letos možnost slyšet naživo díky show My Leonard Cohen,“ uvádí Květa Havelková ze společnosti JVS Group, pořadatele akce.

Energická show

Zpěvák a klavírista Stewart D’Arrietta má za sebou dlouhou kariéru interpreta, skladatele a hudebního režiséra. Nyní svůj život zasvětil tvorbě Leonarda Cohena, které svými vystoupeními skládá poctu. D’Arrietta doprovází živá kapela složená z vynikajících mezinárodních hudebníků.

Po vyprodaných koncertních sálech v Sydney a Edinburghu míří show My Leonard Cohen do Prahy, Brna a Ostravy. Čeští diváci tak na vlastní kůži poznají strhující energii, muzikálnost a bavičský talent Stewarta D’Arrietta, který ocenili například i kritici z Daily Telegraph. Nápadité klavírní aranže a D’Arriettovy výrazné vokály vytahují z písní bluesové ikony to nejlepší a dodávají jim nový náboj.

Na koncertech zazní největší hity Cohenovy kariéry jako Suzanne, Hallelujah či I’m Your Man a plno dalších. Česká zastávka v rámci evropské tour My Leonard Cohen proběhne 12., 13. a 14. května 2023 v Praze (Kongresové centrum), Brně (Sono Centrum) a Ostravě (Gong).

Vstupenky jsou již nyní v prodeji v síti Ticketportal.cz.

(sd, Zdroj: Double Check Agency)

Příbuzné články