Jazzové imprese se zpěvačkou Allison Wheeler v Parníku

V Praze aktuálně usazená jazzová zpěvačka a skladatelka Allison Wheeler, která pochází z kalifornského Monterey, se představí v sobotu 4. března 2023 v ostravském Parníku. Její hudba plynule překračuje žánrové hranice a čerpá inspiraci od takových osobností jako Regina Spektor, Norma Winstone, Fiona Apple a dalších. V Parníku vystoupí od 19 hodin, nejspíše s pianistou Danielem Bulatkinem.

Pořadatelé uvádí, že Allison Wheeler je všestrannou hudebnicí se silným zaměřením na improvizaci. Allison měla v minulosti tu čest vystoupit po boku hvězd jako New York Voices, Aubrey Logan a Vertical Voices na takových akcích jako Monterey Jazz Festival, Greeley Jazz Festival a každoroční Jazz Education Network (JEN) Conference. Za pomoci jazzu a výtvarného umění vytváří svůj jedinečný svět plný improvizace, nostalgie a lásce k impresionismu. V letě 2022 pokřtila své debutové album Winterspring.

Hudební redaktor Tomáš S. Polívka o albu mimo jiné uvedl: „Wintersong patří k albům posluchačsky přístupným, přitom se vyhýbá největším pop jazzovým klišé a oposlouchaným melodickým mustrům. Pro Allison Wheeler představuje deska nejen vyrovnání se s vnitřním „zimojarem“, ale hlavně ideální materiál, se kterým může zase, obrazně řečeno, vycestovat ze zdejší scény na tu mezinárodní. Ostatně vydání alba u respektovaného britského labelu Ubuntu Music o takových ambicích svědčí.“

Milovníci melodického jazzu se tudíž mohou těšit na příjemný večer! Možnost pořídit si vstupenky a další informace najdete na www.klub-parnik.cz. Stránky Allison Wheeler pak zde.

(hav, foto: allisonwheelermusic.com)

Příbuzné články