Roztančení Kosheen se v červnu vrátí do Ostravy

Oblíbená britská kapela Kosheen se v rámci svého turné zastaví na začátku června také v Ostravě. Milovníci energické taneční, ale i popové hudby se mohou těšit na koncert v příjemném prostředí areálu Slezskoostravského hradu. Ten se uskuteční v neděli 4. června 2023 od 19 hodin. Jako host vystoupí pražská parta Adovany.

Podle pořadatelů je v současnosti kapela i se svou charismatickou zpěvačkou Sian Evans ve výborné formě a na svých koncertech může čerpat z bohatého repertoáru, třeba hned z jejich prvního alba Resist, která vyšlo už v roce 2001 a dostalo se na osmou příčku albové hitparády v domovské Británii. Pochází z něj hity jako (Slip & Slide) Suicide, Hide U, Catch, Hungry nebo Harder.

Jméno Kosheen dali své kapele muzikanti podle indiánského bojovníka jménem Cochise, aby později v Japonsku zjistili, že v sobě sdružuje i japonské výrazy pro “starý” (ko) a nový (shin). Jejich debutové album znamenalo výrazný průlom do britské taneční scény a originální směsí trip-hopu, breakbeatu, alternativního popu, drum’n’bassu i techna obohatili tvář evropské nejen taneční scény na začátku 21. století. V minulosti se kapela už několikrát v Česku ukázala, mimo jiné také před mnoha lety na Colours of Ostrava.

Pořadatelé ke koncertu také uvedli: „S čerstvou energii s původním bubeníkem Mitchellem Gloverem a dalšími prvotřídními muzikanty přinášejí současní Kosheen další zajímavé barvy a nuance ve zvuku a emotivní show s vévodícím Sianiným hlasem, který je zárukou kontinuity, inspirace a silného posluchačského zážitku. V roce 2019 se kapela Kosheen znovu objevila na festivalových pódiích. Vystoupili pro tisíce fanoušků na Glastonbury, Boomtownu, Revolution Festivalu a dalších po celé Velké Británii a Evropě.“

Další informace najdete například na facebook.com/KosheenCZTour.

(hav, foto: facebook.com/KosheenCZTour)

Příbuzné články