Vstupenky na zářijový Svatováclavský hudební festival jsou již k dispozici

Balet v kostele, barokní operu s loutkami, světově uznávané interprety i koncerty v atraktivních chrámech nabídne ve dnech od 5. do 28. září 2023 již 20. ročník Svatováclavského hudebního festivalu. Vystoupí Dmitrij Sitkoveckij s Janem Bartošem, Christophe Coin, Jiří Vodička i Jan Špaček, Radek Baborák, Accademia Ottoboni, Pavel Haas Quartet, Terra Nova Collective, Collegium 1704, ale i Dan Bárta s filharmonií. Vstupenky si můžete kupovat už nyní.

Jubilejní ročník bude přehlídkou jedinečných projektů i osobností duchovní, komorní a staré hudby napříč festivalovou historií. „Poprvé otvíráme nabídku všech 23 koncertů již nyní v březnu. Snažil jsem se retrospektivně ohlédnout a uvědomit si nejen ty nejpopulárnější, ale pro mne osobně opravdu zajímavé festivalové momenty. Snad se mi to podařilo a přivezeme opravdové skvosty, které v posluchačích zanechají silné zážitky. A vzhledem k tomu, že si velice vážím našich rezidenčních souborů, nebudou chybět Collegium 1704, Collegium Marianum i Český filharmonický sbor Brno vedený Petrem Fialou. Právě tato jedinečná osobnost hudební kultury oslaví 80. narozeniny – jako poděkování i ocenění jeho práce, díky níž se sbor stal opravdu světově uznávaným, mu bude věnován závěrečný koncert festivalu, na kterém zazní jeho Stabat mater a Janáčkova Glagolská mše,“ uvádí ředitel a dramaturg Svatováclavského hudebního festivalu Igor Františák k pestré festivalové dramaturgii, která je plně dostupná zde na webových stránkách festivalu.

Předprodej vstupenek byl již zahájen. Pořadatelé uvádí, že elektronická eVstupenka je nejjednodušším způsobem k výběru toho nejlepšího místa a rychlého nákupu přímo přes web SHF. Letošní ročník nabízí opět mnoho benefitů vstupem do mecenášského Klubu přátel SHF či vytvoření Vlastního abonmá (4+1 koncerty zdarma).

Poskytována je sleva 20% pro studenty, seniory 65+ a ZTP, sleva 50% platí pro děti do 15 let a ZTP/P. Speciální nabídka SHF pro mladé je vytvořena ve snaze je motivovat k tomu nejlepšímu vztahu k hudbě: Student Last Minute – vstupenka za 50,-Kč těsně před začátkem koncertu – je určena pro studenty spolupracující Ostravské univerzity, Slezské univerzity v Opavě a Janáčkovy konzervatoře Ostrava. Pro děti platí jednotná cena vstupenky 50,-Kč na všechny mimoostravské koncerty.

Svatováclavský hudební festival (SHF) je největším mezinárodním festivalem duchovní a tzv. staré hudby v České republice, který byl opakovaně hodnocen odbornou komisí Ministerstva kultury ČR jako jeden z nejlepších projektů profesionálního umění v sekci klasická hudba.

Všechny informace i možnost zakoupit si vstupenku najdete na www.shf.cz.

(hav s využitím informací od pořadatelů, foto: shf.cz)

Příbuzné články