Poslední akce v amfiteátru za Domem kultury před demolicí

Nejspíše už poslední šance seznámit se se zákoutími amfiteátru za Domem kultury města Ostravy, který ani mnozí místní neznají, bude v pondělí 13. března 2023. Od úterka se totiž bude amfiteátr postupně odstraňovat. Na návštěvníky čeká pestrý kulturní program zahrnující poetický atentát, ateliér pro celou rodinu, vystoupení operní pěvkyně Evy Dřízgové-Jirušové, herců Divadla Petra Bezruče či Benda Quartetu.

Akce, která se bude konat od 16 do 18 hodin, nese název Byl jednou jeden amfiteátr. Neponese však pouze v duchu loučení, ale bude také zároveň malou oslavou chystané proměny celé lokality. Té bude jednou nejspíše dominovat nový koncertní sál pro ostravskou Janáčkovu filharmonii.

Akce je určena dospělým i dětem. Níže uvádíme chystaný program:

16:00 Okrašlovací spolek Za krásnou Ostravu a spolek Fiducia: Loučíme se s tebou, drahý amfiteátre. Tvůrčí dílna pro děti a jejich rodiče. Slavnostně společně vystrojíme amfiteátr na poslední cestu.

16:30 Benda Quartet: W. A. Mozart: Divertimento D dur

16:45 Divadlo Petra Bezruče: Lásky jedné plavovlásky
Jedno velké seznámení v amfiku za jedním velkým kulturákem. Láska prý hory přenáší, tak se pojďte naposledy přenést do útrob areálu DKMO. Každý člověk chce lásku a každý kulturák chce rekonstrukci. Tak pojďme spolu budovat novou etapu. Novou lásku. Novou kulturu. Střípky lásky jedné Ostravlásky v podání herců DPB Barbory Křupkové a Václava Švarce.

17:00 Benda Quartet: A. Vivaldi: Čtvero ročních dob (výběr)

17:30 Okrašlovací spolek Za krásnou Ostravu a spolek Fiducia: Poetický atentát / literární pásmo. Literatura na místech, která zaniknou, a místech, která se zrodí. Dostanete se s námi i do zákoutí, která neznáte a kde jste možná nikdy nebyli.

17:45 Vzkaz v láhvi
Co pro vás amfiteátr znamenal? Je vám líto, že zanikne? A nebo se už těšíte na koncertní sál? Přijďte napsat, co pro vás místo znamená - společně vzkaz zakopeme u amfiteátru na místě, kde se v budoucnosti bude psát nová éra.

18:00 Přání pro koncertní sál
Co byste přáli koncertnímu sálu? Co pro vás znamená? Přijďte napsat svá přání na balónky, které jako společnou modlitbu vypustíme k nebi za zvuku Janáčkovy písně, v podání operní pěvkyně Evy Dřizgové.

Další informace najdete například na Facebooku.

(hav)

Příbuzné články