Tvůrci z kraje i ze světa pod jednou střechou

Futureum v ostravské Dolní oblasti Vítkovice láká na netradiční výstavu nazvanou Expats & Locals Together. Výstava, která potrvá až do konce května 2023, představí deset lokálních a deset zahraničních tvůrců či umělců formou kreativní muzejní expozice. Návštěvníci se mohou také těšit na bohatý doprovodný program.

Celkem 20 kreativců dostane vymezený prostor, ve kterém představí svůj životní příběh. Expozice zahrne vše od uměleckých děl, ukázek ilustrace, fashion a interiér designu, gastronomie, literatury nebo sportovních projektů, které byly vytvořeny nebo vymyšleny lokálními tvůrci a expaty.

Na koho se můžete těšit? Například na značku Bagind a Lukáše Matějčka. Lukáš je nejen zakladatel značky, ale také vášnivý cestovatel. Dále zde vystaví své obrazy zkušená malířka a ilustrátorka Barbora Sika. Ta si připravila workshop akvarelu. Mimo výstavu a akce, které připravují samotní vystavující, bude projekt zapojen také do oblíbené Muzejní noci. V sobotu 20. května 2023 se můžete těšit na bohatý program pro rodiny i jednotlivce, od rána až do noci.

„Nabídku zapojit se do výstavy Expats & Locals Together jsem přijala s radostí. Zde v Moravskoslezském kraji žiji více než 4 roky. Nebylo to vždy jednoduché žít a vychovávat děti v jiné zemi. Objevila jsme však místa, která mi pomohla najít životní balanc. Pro tuto výstavu jsem vytvořila novou interiérovou kolekci nábytku a bytových doplňků GUPU, která se inspiruje Beskydy,“ říká Helen Rozhkova, Běloruska, která pyšně nazývá Ostravu svým domovem.

Výstava bude otevřena od středy do neděle vždy od 10 do 18 hodin. Více informací včetně programu najdete na www.expatsandlocals.info, popřípadě na stránkách muzea futureum.cz.

(hav)

Příbuzné články