Výstava pro všechny, kteří neztratili touhu hrát si a tvořit

Oblíbenou hravou výstavu nazvanou Orbis Pictus Play můžete navštěvovat v ostravském Velkém světě techniky v Dolních Vítkovicích. Jedná se o interaktivní výstavu inspirovanou dílem Jana Ámose Komenského a zejména jeho knihou Labyrint světa a ráj srdce, jejíž 400. výročí vzniku si letos připomínáme. Výstava bude k dispozici až do 26. července 2023.

Interaktivní expozice, umělecky koncipovaná Petrem Niklem ve spolupráci s dalšími výtvarníky z České republiky i ze zahraničí, rozvíjí poselství Komenského a všech, kdo věří v sílu kreativní touhy po poznání. Představuje cestu, na níž návštěvníci sami uvádějí do chodu jednotlivé exponáty a stávají se tak spolutvůrci výstavního prostoru, jeho pohybu, zvuku, světel a stínů.

Podle pořadatelů je výstava vhodná pro návštěvníky všeho věku, pro školní skupiny, rodiče s dětmi a všechny, kteří ještě neztratili touhu hrát si a tvořit. Výstavu připravilo Jazykové gymnázium Pavla Tigrida v Ostravě. Mezinárodní projekt Orbis Pictus Play dosud navštívily více než 3 miliony návštěvníků. Další informace o projektu najdete třeba na Wikipedii.

(hav, foto: facebook.com/mesto.ostrava)

Příbuzné články