MALINA BROTHERS - jarní open air koncert na Loděnici v Děhylově

Jarní Open air koncert, jedněch z nejlepších instrumentalistů z oblasti bluegrass - bratří Malinů, zahájí 19. května od 19,30 hod. Loděnickou koncertní sezónu 2023. Po koncertu za pěkného počasí se můžete těšit na jam session.

Co jste možná o jednom ze zakladatelů kapely Luboši Malinovi nevěděli? 

Luboš Malina je po celý život především muzikant. Ač na vojenské konzervatoři vystudoval klarinet a violocello, jeho hlavním nástrojem je banjo, v praxi ale využívá i nástroje jiné. Žije , hraje a také výtvarničí na vsi kde vyrostl. Bydlení uprostřed přírody se projevuje v tématech jeho tvorby zasněná,romantická nálada jeho tvorby tak trochu koresponduje i s jeho hudební tvorbou a vytváří nezaměnitelný rukopis. Ten je ovlivněný i jeho oblíbeným již nežijícím geniálním výtvarníkem Bohuslavem Reynkem. Ve své výtvarné tvorbě se věnuje primárně grafické technice suché jehly, často s monotypem, tedy barevným podkladem. Suchá jehla tak se jmenuje jeho výstava, kterou můžete 9.-25. června 2023 navštívit v kavárně Želeřáství u Šulců v Blatné.

Zpátky ke koncertu na Loděnici v Děhylově, na který se mnozí fanoušci už velmi těší, atmosféra v oblíbeném areálu u řeky je nezapomenutelná. 

A jak se tato kapela dala vlastně dohromady?

Bratři Malinové, tedy banjista Luboš (Druhá Tráva), kytarista Pavel a houslista Josef se společně sešli na pódiu v unikátním projektu nazvaném Malina Brothers a přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku (Spirituál kvintet). Tato česká kapela vznikla cca v roce 2010 díky pravidelnému vánočnímu jamování v jedné hospodě v rodném Náchodě.

Repertoár mají sestaven z písní, na kterých od malička vyrůstali - např. písně Krise Kristoffersona, přetextované do češtiny Mirkem „Skunkem“ Jarošem, které později nazpíval Wabi Daněk na své desky „Nech svět ať se točí dál“ a „Život běží dál“, které produkoval Luboš Malina.

V roce 2015 skupina natočila své druhé album s předním americkým hráčem na foukací harmoniku Charile McCoyem, ten mj. spolupracoval i s Bobem Dylanem, Johnnym Cashem nebo Elvisem Presleym. V roce 2017 vydali album s Kateřinou García.

Přijďte si s námi vychutnat skvělou muziku a výbornou atmosféru. 

Vstupenky na koncert na Loděnici v Děhylově 19. května je možno objednat ZDE.

Další akce najdete na našem webufacebooku a instagramu. Přijďte nás brzy navštívit! 

Těšíme se na vás v Loděnici Děhylov 

(mabys, zdroj: Loděnice Děhylov, wikipedie.cz, galerie-urbany.cz)

Příbuzné články