Zbrusu nové bruslení pod Lysou horou láká

Zajímavá možnost zabruslit si na kvalitním ledě nebo třeba i zahrát si hokej s kamarády je k dispozici od prosince v Ostravici v Beskydech. Ostravice se tak může stát nejen východiskem túry na Lysou horu či Smrk, ale také místem, kde si můžete zabruslit a zasportovat na pěkném zastřešeném kluzišti.

Zdejší Wood Aréna vyrostla v místě bývalé arcibiskupské pily, kterou najdete kousek od ostravického vlakového nádraží. Areál Na Pile prochází postupnou obnovou a přeměnou v multifunkční nejen sportovní areál.

Časy veřejného bruslení je dobré si předem zkontrolovat na stránkách provozovatele, jelikož ledovou plochu si může pronajmout třeba i skupina kamarádů, kteří si chtějí zahrát hokej. Vstup na kluziště je zpoplatněn, děti platí 40 korun, dospělí dvojnásobek (zdarma je ale pro občany Ostravice). K dispozici je i broušení bruslí na profesionálním stroji. Ceník je uveden zde.

Historie místní pily sahá až do poloviny 19. století. Tehdy stály na území obce pily rovnou dvě a k dopravě dřeva byla využívána řeka Ostravice.

Aktuální informace o dění na kluzišti najdete také na Facebooku. (hav, foto: woodarena.cz)