Objevuj Moravskoslezský kraj zdarma

Prodlužte si letošní léto a poznejte přitom atraktivity Moravskoslezského kraje zdarma! V září a říjnu dostanete jedinečnou možnost navštívit desítky takzvaných top míst kraje hrdého na svou průmyslovou tradici bez placení vstupného.

Moravskoslezský kraj se v rámci oživení cestovního ruchu rozhodl prodloužit letošní turistickou sezonu. V průběhu září a října 2020 tak kdokoliv, kdo zavítá do regionu, dostane možnost navštívit výběr těch nejatraktivnějších míst zcela zdarma. Chcete-li zblízka poznat Beskydy či Jeseníky, ochutnat speciality místní kuchyně, navštívit unikátní místa připomínající výraznou technickou a řemeslnou vyspělost severní Moravy a Slezska anebo si prostě jen prodloužit léto a ušetřit přitom za vstupné, neměli byste u nás v září a říjnu chybět!
 
Vstupy zdarma nabídnou možnost zcela zdarma navštívit několik desítek atraktivit napříč Moravskoslezským krajem. Těšit se můžete na prohlídky nejrůznějších muzeí, hradů a zámků, galerií a mnoha dalších zajímavých míst. Kromě zapojených top atraktivit, jejichž kompletní seznam najdete na webových stránkách - ZDE, byste bez povšimnutí neměli minout ani příspěvkové organizace kraje. V září a říjnu budete mít šanci prohlédnout si zdarma Hrad Hukvaldy, Hrad Sovinec, Zámek Bruntál, navštívit Archeopark v Chotěbuzi či Muzeum Šipka, nasát atmosféru Kosárny v Karlovicích a spoustu dalšího.

Více info a přehledná mapa památek na www.vstupyzdarma.cz