Knihovny jsou zavřené, k dispozici jsou ale třeba elektronické knihy

S odvoláním na vyhlášení nouzového stavu a mimořádných opatření jsou knihovny od čtvrtku 22. října uzavřeny. Například ředitelka Knihovna města Ostravy vzkazuje, že výpůjčky všech čtenářů budou prodlužovány knihovnou automaticky do doby znovuotevření.

Na stránkách této knihovny jsou ovšem k dispozici také odkazy na e-knihy zdarma. Píší zde např.: „Potřebujete-li nutně literaturu ke studiu, případně jen tak ke čtení, existují zdroje zdarma. A čtečka vždy nemusí být nutností.

Na naší webové stránce si vyberte, kam se obrátit. E-verze velmi přehledně pro všechny věkové kategorie https://online.knihovny.cz/. Na celostátním portálu https://www.knihovny.cz/ najdete také plné texty ke stažení v sekci e-knihy. Městská knihovna v Praze na této adrese https://bit.ly/39T090T poskytuje stáhnutí knih klasické literatury zdarma.

Ani studenti Ostravské univerzity si nemusejí si zoufat – knihovna OSU nabízí zdroje pro studium doma, více informací zde https://bit.ly/2WbB4dy. A nejsou to vždy knihovny, které zprostředkují přístup k žádané literatuře – pokud znáte Databázi knih, tak i ta přichází s možností stáhnout si knihy zdarma https://www.databazeknih.cz/eknihy-zdarma-ke-stazeni. Stahování knih ve zkušební době zdarma zde: https://www.bookport.cz/o-sluzbe/. Více informací z ostravské knihovny najdete na http://www.kmo.cz/www/cz/aktuality/e-knihy-a-jine-elektronicke-zdroje/. (hav)