Rozsvícení vánočního stromu netradičně

Rozsvěcovat na Jihu se bude! Jen trochu netradičně místo klasického každoročního rozsvícení vánočního stromu před Akordem v Ostravě-Zábřehu se letos můžete těšit rovnou na čtyři světelné projekce symbolických vánočních stromů.

Každý rok se před Akordem na náměstí SNP koná první adventní neděli trh spojený s kulturním programem. Hřebem večera je rozsvícení vánočního stromu. Letos jsme se rozhodli pojmout celou akci netradičně. Kvůli stávající epidemiologické situaci jarmark ani kulturní program nebude. „Trhy jsou společenská událost, na které se každoročně schází tisíce diváků. Nemůžeme vystavovat návštěvníky ani prodejce riziku. Nechceme však lidi ochudit o vánoční atmosféru, a tak přivítání adventu proběhne, jen v poněkud netradiční podobě,“ uvádí jednatelka společnosti Darina Daňková.

První adventní neděli 29. listopadu se v 18 hodin rozsvítí první adventní okno na budově radnice městského obvodu Ostrava-Jih. Od 19 hodin do 20 hodin budeme rozsvěcovat pět symbolických světelných stromů, které budou umístěny na pěti místech obvodu Ostrava-Jih – u kostela Svatého Ducha, ve Výškovicích u tramvajové zastávky Nové Výškovice, v parku na Dubině (Bělský les), na náměstí Jih v Hrabůvce a závěrem v Zábřehu na náměstí SNP.

Po celou dobu konání akce bude probíhat online přenos na našem facebooku @Akord Ostrava-Zábřeh. Sledovat postupně symbolické světelné stromy můžete nejen z oken svých domovů, pokud bydlíte poblíž, ale také v přímém přenosu. Vysílání bude obohaceno o vaše vzkazy, přání a myšlenky, které nám můžete posílat už nyní.

Rádi byste pozdravili svou rodinu, přátele, kolegy z práce, školy, školky? Někomu poděkovali? Nebo popřáli do nového roku? Pošlete nám pozitivní vzkaz ve formě videa, fotografie, textového vzkazu. Originalitě se meze nekladou. Během online přenosu bude vaše poselství posláno do světa. 

Zároveň přinášíme výzvu pro ty nejmenší. Vzhledem k tomu, že nebude probíhat klasické rozsvícení vánočního stromu, uskuteční se také Ježíškova pošta netradičně – formou online. Pošlete nám dopis pro Ježíška nebo obrázek a můžete získat pěkný dárek. Pokud chcete být zařazeni do slosování, prosím připojte své kontaktní údaje ve formě telefonního čísla nebo emailu. V neděli 29. listopadu vylosujeme výherce, kterým necháme dárek k vyzvednutí na recepci Akordu. 

Své vzkazy, fotky, videa, obrázky můžete zasílat na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., do zpráv na facebooku @Akord Ostrava-Zábřeh, nebo pomocí aplikace WhatsApp či Viber na tel. číslo 702 255 946. Přijímáme pouze povzbudivá a pozitivní přání, která nám všem zlepší náladu v těchto časech. Tyto vzkazy přijímáme do pátku 27. listopadu 2020.

Během večera 29. listopadu můžete taktéž posílat fotografie z rozsvěcování stromů ze svých balkonů, oken apod. na Facebook @Akord Ostrava-Zábřeh nebo číslo 702 255 946 (Whatsapp, Viber). Nejzdařilejší foto z každého místa ohodnotíme.

Aktuální informace o akci najdete na našem webu www.dk-akord.cz, a facebookovém profilu @Akord Ostrava Zábřeh. Akce se koná ve spolupráci s Městským obvodem Ostrava-Jih.

O vánoční strom na náměstí SNP lidé ochuzeni nebudou. Jeho rozsvícení proběhne společně s rozsvícením celé výzdoby v městském obvodu Ostrava-Jih v úterý 1. prosince v 16:58.